Митничари конфискуваха голямо количество цигари и тютюн при три проверки

...
Митничари конфискуваха голямо количество цигари и тютюн при три проверки
Коментари Харесай

Иззеха близо 3 хил. кутии цигари и 380 пакета тютюн на ГКПП Дунав мост

Митничари конфискуваха огромно количество цигари и тютюн при три инспекции на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Русе, оповестиха от митницата.

При три инспекции през предходната седмица са открити 51 200 къса цигари (2560 кутии) и 380 пакета с общо 15 200 грама тютюн за пушене.

При един от случаите митничарите са спрели за инспекция лек автомобил, пътуващ за Западна Европа. По време на огледа открили, че във фабрични кухини - сред тапицерията и задните калници на колата, както и на мястото на аварийна гума, били скрити 1284 кутии с цигари - 25 680 къса.

При друга инспекция митничарите разкрили хиляда кутии с цигари и 380 пакета, съдържащи 15 200 грама тютюн за пушене. Те са били скрити под корите на четирите порти и на капака на багажника на лек автомобил, пътуващ за Германия.

По случаите са формирани актове за административно нарушаване.

От митницата осведомят още, че при спецоперация, проведена през вчерашния ден със чиновници на регионалната полицейска дирекция в Русе, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " е спрян за инспекция пътнически рейс, движещ се от Турция за Румъния. В багажното поделение и тайник са открити маратонки, облекла и парфюми на известни търговски марки. Стоките са иззети, откакто 53-годишният румънски водач, не е показал документи за генезис.

Според първичните данни е нанесена щета на обща стойност над 250 хиляди лв. на притежателите на изключителните права на марките. По случая се води следствие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР