Митничари иззеха 3302,1 грама контрабандни златни изделия на Капитан Андреево

...
Митничари иззеха 3302,1 грама контрабандни златни изделия на Капитан Андреево
Коментари Харесай

Митничари иззеха над 3 кг контрабандно злато, при една от проверките

Митничари иззеха 3302,1 грама контрабандни златни произведения на " Капитан Андреево " при четири инспекции , на транспортни средства, влизащи в страната от Турция, оповестиха от Агенция " Митници ".
 Агенция „ Митници “
При една от инспекциите златото е било прикрито в сутиена на жена . Най-голямото количество златни бижутерийни произведения е намерено на 31 октомври в рейс. Превозното средство с турска регистрация идва на пункта на път от Турция през България за Германия.

Водачът - турски жител, както и другите двама водачи и 20-те пасажери, оповестили, че нямат нищо за обявление.  В хода на контролните дейности, в особено построен тайник в региона на двигателния обхват, са открити два пакета, обгърнати с тиксо, съдържащи произведения от жълт метал.

Установени са 2404.90 грама бижутерски произведения, измежду които пръстени, обеци, гривни, медальони. Според експертизата на вещото лице, изделията са от 14 и 22-каратово злато на стойност 328 805 лв. . По случая се води следствие под надзора на прокуратурата в Хасково.
 Агенция „ Митници “
При други три инспекции на коли, влизащи в страната от Турция на път за страни от Западна Европа, са открити 897.2 грама златни украшения. На нарушителите са формирани актове.

Един от случаите е на 1 ноември,  когато на пункта идва автомобил с румънска регистрация. В колата са пътували трима румънски жители. Митнически чиновник прави персонален обзор на мъжете, при който се открива, че под облеклата те са укрили разнообразни количества златни произведения. Общото количество на откритите контрабандни златни украшения е 236.7 грама.

В края на месец октомври, в персоналния багаж на трима турски жители, са откр ити 660.50 грама контрабандни златни бижута. На 26 октомври двама от нарушителите, мъж и жена, пътували с автомобил от Турция за Франция.

В персоналния си багаж те били укрили 522.80 грама златни пръстени, медальони и обици . На 29 октомври при персонален обзор на жена, която пътувала със брачна половинка си, в автомобил от Турция за Нидерландия, са открити 137.70 грама златни украшения. Те били укрити в горното долни дрехи - сутиена на дамата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР