Митко Кърнев е китаристът и идеологът на култовата група D2,

...
Митко Кърнев е китаристът и идеологът на култовата група D2,
Коментари Харесай

Митко Кърнев от D2: За деня на влюбените правим концерт с Нойзи и оригиналния ни барабанист Яшо

Митко Кърнев е китаристът и идеологът на паметната група D2, която на 14 февруари от 19:30 часа в столичния клуб City Stage ще има специфичен концерт, отдаден на Деня на влюбените. В навечерието на концерта особено за OFFNews изявление от него взе певицата София Георгиева.

Здравей, Митко! За мен е предизвикателство да си приказвам с теб в ролята на интервюиращ. Преди да се забележим слушах Patience на Guns N`Roses и се питах какъв брой самообладание е належащо на музикант като теб в България да се задържи на повърхността, както в професионален, по този начин и в прочувствен проект?

Може би не става въпрос тъкмо за самообладание... За „ да се задържиш ”, както казваш, се изисква първо да се научиш да плуваш, а се учиш, в случай че обичаш това, което ще правиш.

Вие извървяхте дълъг път от песни като " Ледено момиче " и " Сто години ", които до ден сегашен хората пеят, след това втвърдихте стила, откакто Дидо стана вокал на групата, което в прочут смисъл си беше риск, само че все пак се задържахте в ядрото на музикалния свят. От къде черпите религия, коя е онази пристрастеност, от която черпите силата да продължите да творите, макар забързаното време и изменящите се условия? И като загатнах бизнес, може ли да се каже, че в България музикалната промишленост работи?

Абсолютно постоянно съм правил песни по прочувствени мотиви, даже и без да съм го знаел тогава. Но аз самият се трансформирам. Черпя религия от от време на време позитивните си действия като човек, от това, че се пробвам да надграждам връзката си с музиката, както и от обичания човек. Убеден съм, че все по-забързващото се време е предизвикателство за всеки разумен човек през днешния ден. В нашата музикална колегия също е по този начин, и в този смисъл – да, тя работи.

Участвате в разнообразни начинания, самите вие продуцирате такива, като ``Голямото Rock Междучасие``- състезанието за учебни рок групи. Имате ли чувството на ментори и идоли на подрастващото потомство?

По-скоро имаме чувството, че сме потребни. Скоро снимахме кастингите на десетото юбилейно издание на ``Голямото Rock Междучасие ”, и фактът, че равнището на групите, и като цяло тяхната конкурентоспособност са по-високи отвсякога, ме изпълва с възприятие за изпълнена идея. И ето, имаме 10 неповторими млади групи, както и многохилядна публика от всички възрастови групи!

На 14 февруари, денят на влюбените, имате концерт в един от най-големите столични клубове. Имате ново парче. Това поръчка ли е за нов албум? Какво ще бъде особеното на този концерт? Изключвам разтопените женски сърца.

За 14-ти сме подготвили, както най-популярните си части, по този начин и няколко „ любовни ” кавъра, плюс премиера на новото ни парче „ Егоист ”. Любопитно е, че по време на шоуто ще снимаме и лайв видео на песента, включващо и публиката, и по този начин ще увековечим момента. Специален посетител ще бъде нашият огромен другар Ивайло Цветков – Нойзи, с който също ще „ ударим ” няколко части.

В D2 още веднъж поканихме и истинският ни барабанист Явор Александров – Яшо. Според мен ще се получи типичен D2 концерт, по време на който всички доста ще се забавляват, несъмнено, отпред с нас! Осигурен е и специфичен welcome drink от нашите домакини.

Повече детайлности за събитието можете да видите на нашата публична фейсбук страница.

Благодаря ви за отделеното време в навечерието на концерта. В триумфа на групата и в това, че на 14.02 ще се случи популярен концерт, не се колебая. За в бъдеще ви искам да срещате муза и ентусиазъм, с цел да продължите да творите, тъй като всички, които взехме решение да останем в България, имаме потребност от вас и вашата музика.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР