Мистерията за трима изчезнали мъже, охранители на морски фар, намиращ

...
Мистерията за трима изчезнали мъже, охранители на морски фар, намиращ
Коментари Харесай

Истинската история за изчезналите пазачи от Ейлийн Мор и филмът „Изчезването”

Мистерията за трима изчезнали мъже, охранители на морски фар, намиращ се на необитаемия остров Ейлийн Мор в Шотландия, най-сетне доближи Холивуд.През 2018 година, излиза филмът „ Изчезването ” (The Vanishing), който е сниман по тази история. Във кино лентата, една от основните функции е поверена на артиста Джерард Бътлър. През март 2019 година, „ Изчезването ” най-сетне доближава до Англия, където се е случило всичко това.

 Кадър от кино лентата “Изчезването ” (2018)
Кадър от кино лентата “Изчезването ” (2018) Въпреки всичко, във кино лентата, от същинската история е останало малко. В реалност, никой в никакъв случай не е научил какво се е случило с тримата охранители и къде са изчезнали. Филмът споделя за случая в детайли, само че не загатва за нищо мистично. Според създателите на лентата, всичко се поради злато и човешка лакомия, а океанът постоянно се оправя с казуса за изгубването на човешките тела съвършено.Историята във кино лентата държи фена в напрежение до самия край, само че детайлностите от действителния случай съдържат доста необикновени мистерии, без отговор, че основаването на елементарен екшън, наподобява като загуба на време и материал.
По-долу ви представяме същинската история. Още преди построяването на фара на дребния остров Ейлийн Мор (Шотландия), локалните поданици се противопоставяли на това. Казвали, че фарът ще разгневи Свети Флан и ще провокира огромен прелом. На един от околните острови, към момента има опустошен параклис на Свети Флан, ирландски духовник, който е живял там през 7 век.Дори епохи след гибелта му, локалните поданици се опасяват от тези места. Овчарите от време на време водят овцете си тук, с цел да пасат, само че в никакъв случай не са останали за през нощта.


 s2 5 - Истинската история за изчезналите пазачи от Ейлийн Мор и филмът „ Изчезването ” (видео)
Въпреки това, фара е издигнат година по-късно. През декември 1900 година, трима пазачи са били дежурни на него: Томас Маршал, Доналд Макартър и Джеймс Дукат (Thomas Marshall, Donald McArthur, James Ducat). До 15 декември всичко било наред и тогава, капитанът на товарен транспортен съд „ Арктур “ декларирал, че фарът на Ейлийн Мор престанал да свети. По-късно, други капитани, плаващи около острова, споделили същото.На 16 декември, Джоузеф Мур щял да отплава до островчето, само че заради бурята, която била почнала, той отсрочил пътуването в продължение на 10 дни. Мур съумял да стигне до острова на 26 декември.Познавал добре и тримата пазачи, двама от които били опитни чиновници, тъй че той знаел, че в случай че фарът към момента не свети, се е случило нещо в действителност съществено.

 s3 3 - Истинската история за изчезналите пазачи от Ейлийн Мор и филмът „ Изчезването ” (видео)
И бил прав. Никой не го посрещнал на кея, а когато отишъл до фара, не намерил никого там. Прозорците и вратите били заключени. Вътре всичко било наред. Любопитно е, че кухненската маса за хранене била подредена и даже върху нея имало чинии.Нямало хора и последното регистриране в дневника било от 15 декември и съобщавало, че бурята най-сетне е завършила.По пътя, Мур забелязал три огромни черни птици, които седяли ниско на фара и деликатно следили всяко негово придвижване.

 s4 4 - Истинската история за изчезналите пазачи от Ейлийн Мор и филмът „ Изчезването ” (видео)
Връщайки се на кораба, Мур декларирал, че е належащо да претърси острова и да откри изчезналите пазачи. С помощта на трима моряци, той претърсил всяко място на острова, само че не намерили никого. Но разкрили нови загадки.Първо видяли, че фара към този момент бил запълнен с нефт, а фитилите са отрязани, само че огънят не бил разпален, като че ли индивидът, който го е правел, внезапно се е разсеял от нещо и не се е върнал назад.Второ, някой бил разрушил източния пристан, който се употребявал доста рядко. Стоманените перила били изтръгнати от бетона и усукани (това, което човек не би могъл да направи!). Кутията за доставка имала следи от удар като от огромен чук и всички неща от нея били разпръснати по камъните.Трето, някой преместил голяма част от гранитната канара на върха на хълма. Тежала най-малко един звук.

 s5 - Истинската история за изчезналите пазачи от Ейлийн Мор и филмът „ Изчезването ” (видео)
Когато моряците отплавали, Мур решил да остане във фара за няколко дни, за обстоен обзор. Прекарал тези дни в доста плашеща и напрегната атмосфера. В един миг, даже му се коствало, че чува отнякъде гласовете на изчезналите пазачи. Призивът бил толкоз настойчив, че Мур даже подскочил и извикал. В един миг му се коствало, че някой дава отговор на повикванията му.През тези дни, Мур в детайли изучил записите в дневника и намерил доста чудноват запис за бурята от 15 декември. Той бил сигурен, че нямало стихии в тази област, нито на 14 декември, нито на 15 декември. Бурята почнала ден по-късно – 16 декември.На 29 декември, началникът на шотландската администрация на фара, Робърт Мурхед, дошъл на острова. Изчезването на надзирателите го тормозил доста по-малко от нуждата да изплаща компенсации на техните фамилии.Той заключил, че заради нарушаване на длъжностните характерности, тримата са били съборени в океана по време на стихия, когато са укрепвали кутията за доставки на източния кея.Тази версия не изяснява по какъв начин тримата мъже са отишли на кея, с цел да подсилят кутията, без топли облекла (а тогава е бил доста леден месец!). Всичките им якета и пуловери били вътре във фара. Мурхед обаче не обръщал внимание на тези детайлности.

 s6 - Истинската история за изчезналите пазачи от Ейлийн Мор и филмът „ Изчезването ” (видео)
Мур прекарал още три месеца, като работил на смени като надзирател на този фар, след което най-сетне не издържал на нервното напрежение и напуснал. Сега фара на Ейлийн Мор работи автоматизирано, без наличието на хора.През годините, локалните поданици имат свои митове за това събитие. Някой твърди, че тримата надзиратели са били превърнати от феи в огромни черни птици – тези, които Мур е видял на фара. Други споделят, че и тримата са били отвлечени от извънземни.Американският паранормален публицист Виктор Хейс Гадис е уверен, че загадъчната стихия разказана в дневника, е породена от свръхестествена тъмна мощ.Също по този начин, през 1965 година, Гадис написа в книгата си за други записи в дневника, чиято достоверност не е доказана, само че не е и опровергана, тъй като дневникът изчезва при неразбираеми условия малко след случая.Тези записи предшестват записите за бурята и също били необикновени: на 12 декември, Маршал е записал: „ Дукат е нервиран. “, на 13 декември, той написа „ Дукат е спокоен, Макартър плаче. “, на 14 декември написа: “Дукат, Макартър и аз се молехме. “.Оказва се, че на тези хора се е случило нещо необичайно сред 7 декември, когато за финален път са видени живи и 15 декември, когато фарът е спрял да работи.Никой в никакъв случай не схваща какво се е случило с тримата охранители на фара на Ейлийн Мор.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР