Мистерията на мумията от планините Сан Педро …През октомври 1932

...
Мистерията на мумията от планините Сан Педро …През октомври 1932
Коментари Харесай

Мистерията на мумията от планините Сан Педро

Мистерията на мумията от планините Сан Педро …През октомври 1932 година двамата златотърсачи Сесил Мейн и Франк Кар копаят злато в планините Сан Педро, Уайоминг, Съединени американски щати. Там откриват странна дребна мумия, която към момента остава мистерия за учените.Те инцидентно се натъкват на дребна пещера, скрита надълбоко в скалата. Входът на пещерата е толкоз дребен, че би трябвало да го разширят с пръчки динамит, с цел да влязат вътре.Оказва се, че пещерата се състои от една дребна ниша, в която откриват мумия на хуманоидно създание. Мумията е дребна, с размерите на бебе, само че външно „ дребният човек “ въобще не наподобява на дете.Тялото на мумията наподобява много непокътнато. Кожата е непокътната и даже се виждат дребни нокти по ръцете. В седнало състояние височината на мумията е 18 см и в случай че е допустимо да се изправят краката й, тогава растежът на това създание би бил почти 36-46 см.
Хората най-вече са удивени от главата на създанието. Черепът му има странна форма, като че ли някой го е сплескал от горната страна, очите му са изпъкнали, устата му е доста необятна, а носът – огромен.Освен това главата е покрита с някакво мрачно желатиново вещество, за което не може да се откри информация.

 1 - Мистерията на мумията от планините Сан Педро
Когато миньорите демонстрират мумията на обществеността, първоначално малко хора им повярват, а другите считат тази дребна фигура за „ неприятен фалшификат “, „ кукла от папиемаше “ или за „ остатъци от маймуна “.Въпреки това, през 1950 година тази „ кукла “ попада в ръцете на група учени, които й вършат рентгенови проучвания и виждат, че мумията има по-скоро човешка конструкция на скелета. Освен всичко друго, те откриват, че мумията е с фрактури на ключицата, гръбначния дирек и пострадвания на черепа.Четете още: Мумията на извънземно творение във Великата пирамида в ГизаУчените стигат до заключението, че най-вероятно това са остатъци на малко дете с аненцефалия, което е умряло от насилствена гибел. Те изясняват неестествено дребния размер на мумията с обстоятелството, че заради вродени аномалии детето съвсем не е растяло след раждането.По-късно, доктор Хари Шапиро, биолог и антрополог от Американския природонаучен музей, взема решение да изследва мумията. След рентгеново проучване доктор Шапиро открива, че останките не са на дете с дисторция, а е тяло на развъртян възрастен, който е бил на към 65 години все още на гибелта.

 2 - Мистерията на мумията от планините Сан Педро
Той разкрива, че в устата на мумията има “зъби “, които са прекомерно огромни за такова тяло и са по форма “като вампирски “.Констатациите на Шапиро са шокиращи, само че са доказани от Харвардския университет и техния Отдел по антропология.Въпреки това, през 1971 година доктор Джордж Гил, правосъден антрополог, се заема с проучването на мумията от Сан Педро, който също я учи с рентген и предлага друга доктрина. Той споделя, че мумията може да е тяло на дете от някакво незнайно индианско племе.

 3 589x600 - Мистерията на мумията от планините Сан Педро
Гил удостоверява заключенията на откривателите от 1950 година, че това е дете с аненцефалия. Той прави собствен ДНК разбор, който демонстрира, че мумията безспорно има индиански гени. С помощта на радиовъглероден разбор е открито, че този „ дребен човек “ е роден преди 1700 г.Съвременните ДНК разбори биха могли да покажат доста повече, само че уви, в този момент не е известно къде се намира мумията на Сан Педро. След като Гил я учи, мумията се озовава в Мийтис, Уайоминг, в локална аптека, където е изложена като любопитен артефакт в продължение на няколко години.След това е купена от Иън Гудман, предприемач от Каспър, Уайоминг. После се озовава в ръцете на Леонард Уодлър, предприемач от Ню Йорк. Но по-нататъшните й следи се губят …Има хипотези, че мумията на Сан Педро е принадлежала на човек от “малките хора ”, за които индианците шошони приказват от стотици години, и които назовават ​​ ”нимеригар “.

 4 - Мистерията на мумията от планините Сан Педро
В приказките и легендите на шошоните тези „ дребни хора “ са доста нападателни и непрекъснато се бият с индианците, майсторски боравейки с лъкове с отровни стрели.Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.https://www.facebook.com/hiddentruth.sitehttps://www.facebook.com/groups/623212178054534
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР