Мистерията на и ключът към съществуването…През цялата човешка история винаги

...
Мистерията на и ключът към съществуването…През цялата човешка история винаги
Коментари Харесай

Ето как мистериозното число 3 обяснява съществуването ни

Мистерията на и ключът към съществуването…

През цялата човешка история постоянно е имало неповторимо значение. Ако се върнем обратно в нашата история, можем да забележим, че е участвало във всички антични култури.

Какво прави толкоз значимо за религията, архитектурата, математиката и доста други области на човечеството?
свързани новини16893на 09.08.2021
Различни култури по света от дълго време споделят вярата, че съставлява нещо свещено, мистично, универсално и божествено.

През VI век пр.н.е. гръцкият математик и мъдрец Питагор показва своята известна теорема a2 + b2 = c2. Питагорейската формула изяснява математическата връзка сред трите страни на правоъгълния триъгълник, а откриватели от цялостен ​​свят считат, че в началото тя е основана на дизайна на пирамидите на Египет.

Според някои специалисти по тематиката Питагор се е учил от „ великите господари на Египет “, тъй че той придвижва знанията и мъдростта на Египет в Гърция, поставяйки основата на гръцката философия.

За Питагор и доста други антични философи математиката е била метод за пояснение на нещо свръхестествено. Много учени и изобретатели, в това число Никола Тесла, придават огромно значение на цифрата 3.

Питагор учи, че всичко във Вселената има конструкция от три елементи, и че всички проблеми във Вселената могат да се сведат до диаграмата на триъгълник и цифрата 3.

За Питагор и неговите почитатели триъгълникът съставлява „ издигането “, а той е цифрата 3. За тях това е ключът към всички скрити мистерии на Вселената.

Но Питагор не е първият, който открива смисъла на цифрата 3. Той получава познание от египтяните, които споделят, че цялата мъдрост идва непосредствено от „ боговете, същества, които не идват от Земята “. С други думи – извънземни същества.

Питагор обаче е първият, който популяризира това познание отвън Египет и всъщност той стартира да приказва на света за свещената или божествена мъдрост на „ боговете от другите светове “.

Съвсем ясно е, че Питагоровият триъгълник може да съдържа мъдрост, която към момента не сме разбрали във връзка с физическата форма, защото геометрията на Земята може да се свърже с други светове, които могат да съществуват взаимно с нашия.

Всички живи организми зависят от три вида молекули за всичките си биологични функционалности. Тези молекули са ДНК, РНК и протеини, и се класифицират като биологични макромолекули.

Без ДНК, РНК и протеини познатите форми на живот не биха могли да съществуват. През 1966 година учените афишират най-голямото достижение на науката. Те сполучливо разрушават генетичния код.

След години на проучвания учените откриват, че структурата на ДНК се състои от три комбинации от молекули, известни като триплети. Така всичко това и доста повече прави ключът към нашето битие.

Построени преди повече от 4000 години, тези монументи безспорно са най-известните в света и са най-хубавият образец за потреблението на триъгълника в архитектурата, най-простата и съвършена геометрична форма.

Древната египетска цивилизация евентуално е една от първите цивилизации на Земята, която употребява геометрия, математика, архитектура и деликатно ги комбинира.

Тази композиция им разрешава да построяват монументи, които археологията и науката не могат да обяснят.

Триъгълникът е една от тези съществени архетипни форми, които участват в човешкия разум и това може да бъде изразено в монументи като пирамидите.

Един от най-влиятелните учени от XVII век е Исак Нютон, който показва това, което става основата на актуалната физика: трите закона за придвижване. Но доста хора не са наясно с обстоятелството, че Исак Нютон е бил извънредно тайнствен човек и мощно заинтригуван от алхимията.

След гибелта му, откриватели откриват измежду документите му по философия, астрономия и математика превод на античен текст, наименуван Смарагдовата таблетка, прочут още като Табула Смарагдина, или Тайната на Хермес, която очарова алхимиците в продължение на стотици години.

Този текст се смята за един от няколкото документа, съдържащи информация за практиката на алхимията и тайните на Вселената.

Според откривателите, тези плочи са открити в огромните пирамиди преди хиляди години и съдържат античната мъдрост на трансмутацията, тайните на Космоса и дълголетието.

Едно от изреченията, написани на една от плочите, гласи следното: „ Трите са огромна тайнственост, идват от една велика “. По този метод е това, което свързва Вселената и пространството. Мъдростта, осъзнаването и силата са резултат от взаимоотношението на цифрата 3.

И в случай че някой получи това познание, той ще стане „ държател и стопанин на живота, преподавател на гибелта, свръхестествено създание, свръхчовек, който може да направи съвсем всичко “.

Според индуизма, великият господ Брахма е основателят на Вселената, Вишну е пазителят на действителността, а Шива е разрушителят. Не може да има актуализация и не може да има непрестанен напредък без разрушителна сила. Така че тези три божества поддържат избран баланс.

По-конкретно, Шива е показан от тризъбец, чийто върхове съставляват неговите три съществени сили: воля, интензивност и познание. Това се илюстрира и от третото око в средата на челото. С това око можете да „ видите нещата “. Той има дарба за ясновидство.

Затова не трябва да се учудваме, че Шива с третото си око и тройната мощ участва в пространствата на ЦЕРН, Европейската лаборатория по физика на обикновените частици, намираща се в Швейцария, под формата на скулптура висока два метра. И както изяснява плочата в основата на статуята, „ господ Шива танцува, с цел да даде живот на Вселената и по-късно я унищожава “.

Пътуването на влъхвите е може би една от най-популярните и добре познати истории, свързани с раждането на Исус Христос, само че малко се знае за тези мистериозни Трима мъдреци.

Според Евангелието на Матей, тримата идват от Изток, място, което по това време се е смятало от западняците за Свят на магия и мистицизъм.

Влъхвите са били антични жреци на Персия, а тяхната история датира от 2000-3000 година прочие н. е. Тези магьосници са били специалисти по астрономия и придвижването на небесните обекти. Те изминават хиляди километри, с цел да стигнат до Свещената земя и намират Витлеем без никаква карта, единствено следвайки звездата.

В допълнение, трите подаръка, които тримата мъдреци дават на Младенеца, са злато (което въплъщава целия материал, от който ще се нуждае през целия си живот), тамян (който е антична ароматна смола, която, когато се изгори, оказва помощ за „ разширение и отваряне “ на ума) и смирна (масло, обвързвано със гибелта и символизиращо отвъдния живот).

Но това не свършва дотук … Има и доктрина, че ключът към освобождението на силата на е в Светата Троица – три божествени персони, които принадлежат към три положения на битие: Отец, Син и Свети Дух.

Както ви представихме, участва в математиката, философията, религията, инженерството и така нататък

Именно заради тази причина е очаровало математици, философи, строители, алхимици и тайните общества като цяло. Всичко като че ли демонстрира, че който успее да позволи мистерията на цифрата 3, ще получи ключа към безспорната власт.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР