Мистерия в Старосел! Къща се пали сама през два дни

...
Мистерия в Старосел! Къща се пали сама през два дни
Коментари Харесай

Мистерията продължава: Къщата в Старосел пак пламна сама

Мистерия в Старосел! Къща се пали сама през два дни

 

 

Жители на Старосел са  обзети от паника -нов пожар е горял в къщата на Цонко и Цонка от Старосел, научи „ Марица ”.  Тези заплавания са всекидневие, може да изгори и селото, разясняват локални поданици.

Огънят този  път запалил дървената табла на дивана в стаята, в която живеят родителите на Цонко. Тя се намира в дребна пристройка в двора. След огромния пожар на 9 март, който изпепели покрива на къщата и остави фамилията без дом, Цонка и Цонко с децата им също живеят в пристройка, само че в другата част на двора.

Както и при предходните пожари и в събота към 11.00 часа, без да има източник на топлота или огън, почнала да гори дървената табла на дивана. Пламъците последователно обхващали целия диван. Майката на Цонко – Тодора видяла какво става, събрала домашните и дружно угасили пламъците. На близо имало отоплителна печка на твръдо гориво, която била сега горяла, само че сред нея и дивана нямало диря от огън.

Това е следващия тайнствен пожар в къщата на семейство Пингелови от началото на февраури до момента. Първоначално тези запалвания били през ден, след това се разредили пред дваседетина дни, а след огромния пожар те още веднъж станали през два дни, а в последно време всеки ден.  Запалвало се е перде, одеяло, което уплътнява прозорец, остарял фотьойл под навеса, леглото, подът под леглото.

На 9 март пожар обхвана къщата, пламъците изпепелиха покрива, бе унищожена огромна част от покъщнината. Петчленното семейство остана без облекла и обувки. Приятелка на Цонка помоли за помощ от името на фамилията, нужни бяха облекла и обувки за трите деца – 16 годишната Тодорка – Теди и двете момчета Валентин на 12 и Николай на 10 години.

Както „ Марица ” писа още след първите запалвания момичето споделяло, че видяло през двора да минава фантом на остаряла жена с бастун. В Старосел потеглиха клюки, че духове палят  пожарите в къщата на Цонко и Цонка. А баба Тодора и внучката и потеглиха по гледачки, с цел да открият повода за странните пожари, които тормозят семейството.

На помощ на фамилията се притече  локалният духовник отец Костадин, в петък следобяд той извърши водосвет в дома им и кръсти Цонко, Цонка и трите им деца в локалния храм „ Света Неделя ”. Въпреки това обаче странните пожари не престават да горят. Щетите не са огромни, само че хората към този момент се плашат, приказват в Старосел. Нас също ни е боязън, може да стане по този начин, че да пламнат и  прилежащи къщи, да изгори човек, безпокоят се хората в Старосел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР