Мистерия с президента на Танзания. Повече от две седмици държавният

...
Мистерия с президента на Танзания. Повече от две седмици държавният
Коментари Харесай

Всички в Танзания се питат: Къде е президентът?

Мистерия с президента на Танзания. Повече от две седмици президентът на до неотдавна рекламираната като зона, свободна от коронавирус - не се е появявал на обществени събития.

Властите настойчиво отхвърлят изказванията, че Джон Магуфули се е заразил с ковид. Опозицията обаче упорства за прецизен отговор на въпроса какво е здравословното положение на президента.

Възможно ли е танзанийският президент, който заклеймяваше международната суматоха поради пандемията от ковид, самичък да се е заразил с COVID-19? Спекулации. Така управляващите назовават изказванията на опозицията, че Джон Магуфули е тежко болен и се лекува в Индия. Проверка на Ройтерс сподели, че лице с името на президента не е влизало в Индия и в тази посока не е имало полет на медицински аероплан от Източна Африка след 1 февруари.

От Световната здравна организация не престават да упорстват Танзания да даде действителни данни за болестта с ковид на популацията в страната, само че отхвърлиха да разясняват слуховете за положението на Магуфули.

" Какъвто и да е казусът с президента Магуфули, ние можем единствено да му пожелаем всичко положително, в случай че тези истории са правилни. Уверяваме държавното управление и народа на Танзания в готовността ни да им помогнем ", съобщи доктор Мачидисо Моети, шеф на СЗО за Африка.

Здравето на президента не трябва да се пази в загадка, непреклонни са представители на опозицията, които припомнят, че двамата му прародители на поста са пътували в чужбина за интервенции и това е било оповестено обществено.

През последните дни полицията е задържала четирима души, които са разпространявали погрешни изказвания за заболели от ковид хора от ръководството на страната, която до неотдавна привличаше туристи с уверението, че е свободна от коронавирус зона. В средата на предишния месец вицепрезидентът на полуавтономния танзанийски остров Занзибар умря, откакто се разбра, че е бил инфектиран с ковид.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР