Мистериозното племе Пираха: хора, които практически не спят …На територията

...
Мистериозното племе Пираха: хора, които практически не спят …На територията
Коментари Харесай

Мистериозното племе Пираха: хора, които практически не спят

Мистериозното племе Пираха: хора, които на практика не спят …На територията на Бразилия живее мистериозно племе, наречено Пираха, което изумява учените с мирогледа и метода си на живот.Факт е, че хората от това племе не знаят нищо за времето, в техния речник няма дума „ аз “ и това, което е не по-малко забавно – те на практика не спят.Лингвистът Даниел Еверет споделя невероятни неща за племето Пираха. Според него, то се състои от 500 души, които не са напълно изолирани от външния свят.Жителите употребяват доста потребни блага на цивилизацията, в това число облекла и някои железни произведения. И въпреки всичко никой от тях не желае да се реалокира в градовете.
Четете още: Мистерията на пеещите пясъциХората от племето Пираха не спят, тъй като се опасяват, че след сън, който съпоставят със гибелта, някой различен ще се разсъни в тялото им. Те спят, само че сънят им продължава не повече от 1 час.В племето няма идея за „ на следващия ден “, което евентуално е повода хората да не съхраняват храна за бъдеща приложимост, ядат всичко на момента. Ако останат без храна, те са подготвени умерено да понасят глада.Хората от племето Пираха са сигурни, че в горите към тях живеят духове, които не са срещу да поддържат връзка с хората.Неизвестната горска мощ поддържа връзка освен с шамана от племето, само че и с всички, които живеят там. Еверет е изумен от любовта им към живота, те в никакъв случай не падат духом, общителни са и постоянно се усмихват.

 piraha - Мистериозното племе Пираха: хора, които на практика не спят
Ученият споделя, че след 7 години другарство с тях, като набожен католически мисионер, той е станал агностик, какъвто е народът Пираха.Той осъзнава, че няма на какво да ги научи, и че те са безусловно щастливи хора. По-скоро те могат да станат прелестни учители за цялото човечество.Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР