Мистериозните места по света не са никак малко и десетилетия

...
Мистериозните места по света не са никак малко и десетилетия
Коментари Харесай

Електронната мъгла, буря и извънземни: Какво се крие зад легендата на Бермудския триъгълник?

Мистериозните места по света не са по никакъв начин малко и десетилетия напред будят любознанието на хората. За някои се знае доста, за други малко, едни са известни, а други – не толкоз, само че надали има човек, който да не е чувал за Бермудския триъгълник и най-малко една мистериозна легенда към него.

В този материал съм ви подбрала някои от най-известните и странни легенди към този регион, а безспорно те не се изчерпват единствено с оферти от мен лист.

Бермудският триъгълник, прочут още като Дяволския триъгълник, е едва дефиниран район в западната част на Северния Атлантически океан. Върховете на триъгълника нормално се смятат за Маями (Флорида, САЩ), Бермудите и Сан Хуан (Пуерто Рико). През годините Бермудският триъгълник закупи популярност с мистериозните изгубвания на кораби и самолети, което породи голям брой митове и теории. Въпреки че доста от тези произшествия могат да бъдат обяснени с естествени феномени и човешка неточност, Бермудският триъгълник се трансформира в обект на обаяние и спекулации, подхранвайки разнообразни легенди и митове.
Полет 19: Изгубеният патрул (1945)
On September 7, History’s Greatest Mysteries returns with a team of experts who dive underneath the surface to solve one of the Bermuda Triangle’s mysteries: the disappearance Flight 19. Enjoy this clip, and tune next week at 8/7c to watch it all unfold on The HISTORY Channel.
— HISTORY (@HISTORY)
Един от най-известните произшествия, свързани с Бермудския триъгълник, се случва по време на Втората международна война с изгубването на полет 19. На 5 декември 1945 година пет бомбардировача на Военноморски сили на Съединени американски щати изхвърчат от Форт Лодърдейл, Флорида, на рутинна подготвителна задача. Ескадрилата се дезориентира и връзката се губи. Въпреки избавителните старания нито самолетът, нито 14-те членове на екипажа са открити. Мистериозните условия към Полет 19 подхраниха теории, вариращи от навигационни неточности до присъединяване на извънземни.
USS Cyclops (1918)
Bermuda Triangle Mystery: What Happened to the USS Cyclops? via
— WhiteHouseGiftShop (@whitehousegift)
USS Cyclops, товарен транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати, изчезна безследно в Бермудския триъгълник по време на Първата международна война. През март 1918 година корабът отпътува от Барбадос за Балтимор с товар манганова руда. Той обаче по този начин и не дойде на местоназначението си и не бяха открити никакви остатъци или сигнали за помощ. Изчезването на USS Cyclops остава една от най-големите морски мистерии, като теориите включват стихии, структурна щета или даже бойкот.
Полет DC-3 (1948)
През 1948 година аероплан Douglas DC-3 изчезва, до момента в който лети от Сан Хуан, Пуерто Рико, до Маями, Флорида. Самолетът, пренасящ 32-ма души, в това число екипаж и пасажери, е изпратил рутинно известие по радиото, само че не е съумял да доближи местоназначението си. Не са открити остатъци и изгубването остава необяснимо. Случаят с изчезналия DC-3 способства за мистиката на Бермудския триъгълник.
„ Мери Селесте “ (1872)
Mystery of the Bermuda Triangle & Ghost Ship: the Mary Celeste
— SeashoreMary (@SeashoreMary)
Въпреки че в началото не беше обвързван с Бермудския триъгълник, Мери Селесте стана част от преданията заради мистериозното си занемаряване. Открит да се носи в Атлантическия океан през 1872 година, корабът е бил в положение за корабоплаване с целия си товар недокоснат, само че екипажът е липсвал. Съдбата на членовете на екипажа остава незнайна и спекулациите свързват „ Мери Селест “ с мистериите към Бермудския триъгълник.
Полет 441 (1954)
През 1954 година английски транспортен аероплан Йорк изчезна над Атлантическия океан, до момента в който пътуваше от Бермудите за Ямайка. Въпреки дълготрайно търсене, не са открити остатъци, а ориста на 39-те души на борда остава незнайна. Инцидентът добави към възходящия лист с необясними изгубвания в Бермудския триъгълник.
Елън Остин и корабът фантом (1881)
Bermuda Triangle Disappearances That Remain Unsolved

1. The Mystery of the Ellen Austin

In 1881, the Ellen Austin was sailing from Liverpool to New York when it entered the Bermuda Triangle and crossed paths with a ghost ship. The captain noticed the smaller ship in the foggy…
— UFO CHRONICLES PODCAST
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР