Мистериозни гигантски каменни делви изникват сякаш от земята в Асам,

...
Мистериозни гигантски каменни делви изникват сякаш от земята в Асам,
Коментари Харесай

Гигантски каменни делви излизат от земята в Индия

Мистериозни великански каменни делви изникват като че ли от земята в Асам, Североизточна Индия. Явлението е документирано от откриватели от Австралийския народен университет (ANU) и разказано в публикация в Journal of Asian Archaeology.

Според локалните поданици напълно не може да се приказва за изобретение, тъй като каменните делви постоянно са били по описаните места. 65 делви се разграничават по форма и декорация, някои от тях са високи и цилиндрични, а други са отчасти или напълно в земята. Подобни делви, някои до три метра високи и до два метра необятни, преди този момент са открити в Лаос и Индонезия.

„ Все още не знаем кой е направил тези великански делви. Всичко е малко тайнственост “, споделя докторантът на ANU Николас Скопал.

 Гигантски каменни делви излизат от земята в Индия Делвите в Асам

Друга мистерия е защо са били употребявани големите каменни съдове. Изследователите считат, че евентуално са служели при погребални обреди.

„ Има истории от народа Нага, сегашна етническа група в Североизточна Индия, че са откривали делви от Асам, цялостни с кремирани остатъци, мъниста и други материални артефакти “, споделя господин Скопал. „ Изглежда, че няма нито една жива етническа група, обвързвана с тези каменни съдове в Индия, което дефинира значимостта на запазването има като скъпо културно завещание “, добавя ученият.

 Гигантски каменни делви излизат от земята в Индия Делвите в Асам

Колкото по-дълго се забавя слагането на защита, толкоз по-вероятно е те да бъдат унищожени, защото в тези региони се засаждат повече култури и се изсичат горите. Изследователите се пробват да убедят локалните общности да се намерят подобаващи места за каменните антични съдове, тъй че да не се пречи на фермерите и в това време да се запазят находките, които не престават да се откриват, като че ли в този момент се появяват от земята.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР