Мистериозна жена, появила се като от нищото, накара жителите на

...
Мистериозна жена, появила се като от нищото, накара жителите на
Коментари Харесай

Сама и в кръв: Покъртителни разкрития за мистериозната Мария от Калугерово

Мистериозна жена, появила се като от нищото, накара жителите на пазарджишкото село Калугерово да стартират персонално следствие, заяви БНР. Младата жена пристигнала в селото сама, без багаж и с кръв по ръцете и почнала да обикаля улиците.

Местните я забелязали и открили, че дамата има потребност от поддръжка, по тази причина ѝ дали храна и облекла. След тридневно скитничество по улиците, калугеровци й обезпечили и заслон. Едната вечер я подслонили в манастира, друга вечер в локална къща, след това в осведомителния център на селото.

От кметството незабавно алармирали за случая в полицията. Проверката открила, че дамата се споделя Мария, на 38 години е и е от Латвия, има постоянни документи за идентичност. Не е оповестена за търсене.

Сега жителите на Калугерово не знаят какво да вършат с Мария, която пък отхвърля всевъзможен контакт с тях, а по думите им държанието й е необичайно. Властите също не знаят къде да настанят дамата и трансферират локалните, търсещи решение, от телефон на телефон.

Единственото което Мария споделила било, че е била в Мароко и е приела исляма.

За подпомагане са потърсени и латвийските медии. Те удостоверили, че казусът им е прочут, дамата е била оповестена за търсене през 2016 година, през годините ту е изчезвала, ту я намирали, обикаляла разнообразни страни. Според фамилията ѝ има психологично заболяване. Близките й поискали българския адрес, с цел да й изпратят медикаменти. Местните пък се чудят за какво фамилията й не желае да си я прибере.

Сега спешният център в Пещера се е съгласил да одобри Мария. Очаква се българските управляващи да задвижат изгонването ѝ. Полицията е почнала следствие на случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР