Мисля си, че докъм 15 септември ще бъде животът на

...
Мисля си, че докъм 15 септември ще бъде животът на
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Докъм 15 септември ще бъде животът на този парламент

Мисля си, че докъм 15 септември ще бъде животът на този парламент, с цел да може да се одобри актуализацията на бюджета и някой от законите, които са минали на първо четене, разяснява заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов пред публицисти в Народното събрание във връзка днешното изявление на президента Румен Радев за датата за разформироване на Народното събрание и насрочването на парламентарните избори.

Ако не се одобри актуализацията на бюджета, нали си давате сметка в какво състояние ще бъде служебното държавно управление, което би трябвало да назначи господин президентът - ще имат пари в хазната, а няма да могат да ги харчат, разяснява Атанасов. Така че това е преди всичко и на второ място - тези два-три законопроекта, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Атанасов уточни, че от " Демократична България " са внесли законопроект за изменение на Закона за правосъдната власт и за тях е извънредно значимо да бъде признат, с цел да може да се реши казусът и със профилирания съд и прокуратура. Това са ни целите и ще се опитаме да намерим разговор с останалите политически сили, добави той.

Според Атанасов изборите може да се проведат и " две в едно ", може и настрана, и топката още веднъж е при президента, тъй като неговите избори към този момент са планувани, а изборите за парламент зависят от него - когато той реши. Би било спекулативно в този момент да си избираме кое на нас ни е комфортно. В последна сметка избори ще има. Когато бъдат планувани, ние от Демократична България сме подготвени, ще се явим на тях, сподели съпредседателят на Демократична България.
Попитан тормози ли го новата политическа мощ, за която се приказва, на Кирил Петков и Асен Василев, тъй като тя протяга ръка към гласоподавателите на Демократична България, Атанас Атанасов отговори: " Като казахте Петков, та се сетих за " Нероден Петко ", дано да се роди и тогава ще го обсъждаме ".

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР