Мисля да заведа Сашко на басейн и минерални бани за

...
Мисля да заведа Сашко на басейн и минерални бани за
Коментари Харесай

Сашко се лекува с минерални бани, стъпалата му са наранени от тичането в планината

" Мисля да заведа Сашко на басейн и минерални бани за няколко дни, с цел да се разнообрази и краката му да заздравеят по-бързо. "



Това показа пред " България Днес " Александър Цветанов, татко на търсеното дете.

След цяла седмица измежду суровите условия на безплощадната планина, в която прекара повече от седмица, малчуганът се усеща добре. Детето се завръща към обичаните си всекидневни занимания, до момента в който паралелно с това възвръща изтощеното си тяло.

12-годишният Александър от Перник е дете с аутизъм , което изчезна на 11 ноември т.г. по време на разходка с татко си в планинската околност Голо бърдо. Десетки хиляди хора, експерти и доброволци, се стекоха на помощ да намерят изчезналото момче. След тежка и изтощителна седмица, прекарана в търсене, Сашко беше открит жив и здрав по средата на дере в планината.

" В понеделник към обяд ни изписаха от " Пирогов ". Докторите се грижиха за нас доста добре, само че Сашко ще остане да си почива у дома. Все още няма доста сили, слабоват е. Похапва си доста, яде обичаните си ястия. Има огромен вкус и дори тази заран изяде 5 принцеси за закуска! ", показа пред вестника Цветанов.

След 9 дни, прекарани в опити за оцеляване, момчето се нуждае от отмора и успокоение.

" Сашко е доста спокоен сега. Правим разтривки и раздвижвания, тъй като от тичането в гората краката му са засегнати. Стъпалата му са набити и виждам, че върви по-странно от нормалното. Занимаваме се с обичаните му действия. Вече нарисува нова картина, реди пъзели и слуша коледни песни! ", приключи бащата на детето воин.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР