Мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави

...
Мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави
Коментари Харесай

Кой е начeло на щаба за изборите - Гвоздейков или МВР?

" Мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави щаба за изборите, с цел да може да се проведат почтени и демократични избори ".

Това сподели в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. В отговор на въпрос дали се тормози, че Гвоздейков е бил член на „ Продължаваме промяната “ (ПП) и е изключен от партията, Борисов сподели, че актуалният длъжностен министър е бил основател на Политическа партия, „ беше знаме, беше знак, несъмнено почтен човек и по този начин всички ще са спокойни “. Имам доверие на хората, които почтено и отговорно са си правили работата, добави той.

" Ако още веднъж се контракти с " Продължаваме промяната ", ще стане като на предходните избори -  " ала-бала ", сподели още Борисов. 

Твърдението, че Гвоздейков оглавява " щаба за изборите " обаче не е напълно правилно. Вчера министерският съвет разпореди на министъра на превоза и известията координацията по осъществяването на дейностите по отношение на организационно-техническата подготовка на изборите, в това число дейностите по координиране с ЦИК на изискванията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните бумаги и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласоподаване.

В същото решение обаче се споделя, че министърът на вътрешните работи следва да провежда осъществяването на дейностите от компетентността на Министерство на вътрешните работи по отношение на подготовката и произвеждането на изборите. С други думи - отговорностите на Министерство на вътрешните работи си остават, което е изцяло обикновено.

Именно обстоятелството, че Калин Стоянов си остана вътрешен министър, а Живко Коцев бе свален от поста основен секретар е мотив за " Продължаваме промяната - Демократична България " да се съмняват в честността на вота. За последните месеци стана изрично ясно, че Стоянов се употребява с политическата поддръжка на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

А по традиция точно основният секретар в Министерство на вътрешните работи координира дейностите към изборите, които са от комптенециите на министерството.

В отговор на въпрос дали новоназначеният за шеф на Агенция „ Митници “ Георги Димов не е промяна на един човек с различен, Борисов сподели, че не познава Димов, само че той е бил заместител на Румен Спецов. Екипът на Спецов би трябвало да събере приходите и в митниците, и от налозите, добави водачът на ГЕРБ.

Запитан дали познава Паскал, Борисов сподели " не ", а по-късно уточни, че " до момента в който сме били ние, се криеше в чужбина ". По време на ръководството ни контрабандата беше свалена от 34% на под 1%, добави Борисов.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР