Мисля, че с днешното гласуване и с избора на председател,

...
Мисля, че с днешното гласуване и с избора на председател,
Коментари Харесай

Росен Желязков: С избирането на председател изборите приключиха, дано не влезем в предизборна реторика

Мисля, че с днешното гласоподаване и с избора на ръководител, завърши процесът по следизборната акция, т.е. изборите за това Народно заседание завършиха през днешния ден. Дано не влезем в нова предизборна изразителност.Това сподели Росен Желязков в коридорите на Народното събрание.

„ Важното е, че се отпушва политическият развой от една страна, въпреки това стартира и конституционната процедура. Това е значимо, тъй като без определен ръководител, респективно без образувани парламентарни групи, даже да желае, това Народно заседание не би могло и да се разпусне. " -подчерта Желязков.

„ Надявам се, диалозите, които вървят сред парламентарните групи да бъдат градивни, тъй като обществото чака непоклатимост, сигурност и правдивост. Това са публичните настройки и ние изискуем като народни представители, тъй като ние в действителност представляваме освен гласоподавателите, а обществото в тази институция, да отговорим на тези упования. " - означи той.

Според ръководителя на 49-ия парламент, политическият диалог, колкото и трошлив да е той, би могъл да докара до нещо по-различно от това, което наблюдавахме през последните 4 избора.

Желязков посочи, че цели са законът за домашното принуждение, КПКОНПИ, Наказателно-процесуален кодекс и законите по ПВУ.

“Те ще бъдат на вниманието на Народното събрание, не мисля че по тях ще има тежка полемика, тъй като знаем, че упованията на жителите са решение на тези въпроси. Разбира се би трябвало и сформирането на постоянно държавно управление, което да задвижи всички политики. ” - сподели още Росен Желязков.

“Когато изтекат трите месеца, групите, които поддържат ротационния принцип ще се съберат и ще приказват още веднъж. Днешната полемика не ме прави оптимист, че тонът ще бъде извънредно уравновесен, само че да забележим. ” - акцентира още Росен Желязков. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР