Мисля, че Националният оперативен щаб си върши работата. Всеки ден

...
Мисля, че Националният оперативен щаб си върши работата. Всеки ден
Коментари Харесай

Каракачанов убеден, че вече сме в платото на коронавируса, защото...

Мисля, че Националният действен щаб си прави работата. Всеки ден се събират експертите, които дават отговор за битката с пандемията. В последните дни се вижда плато - задържа се броя на към 4200-4300 души.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка на размаха на коронавирусната зараза у нас.

Мисля, че министърът на опазването на здравето работи съответно. Искам да му пожелая триумф и кураж. Той е доста претрупан, само че съумява към този момент да се оправи със обстановката ", сподели той.

Според него на този стадий ограниченията са съответни.

" Виждате, че самото общество е разграничено. Една част от хората желаят по-строги ограничения, а други считат, че даже и тези са прекомерни и вредят на бизнеса. Трябва да се слушат както експертите, по този начин и хората . Предлагат се съответни ограничения на обстановката сега ", сподели Каракачанов.

" Излишно е да се съпоставяме с другите страни . По-добре е да използван най-адекватните ограничения. Важно е да намерим по какъв начин здравната ни система, която е в колапс, да се оправи със обстановката ", счита вицепремиерът.

Според него би трябвало да се провеждат по-добре и частните лечебни заведения и да се употребяват местата и в тях. "Здравният министър ме увери, че се прави всичко допустимо, с цел да се подсигурят медикаменти и кревати " , добави Каракачанов.

"Дайте да мислим като българи, не като ръководещи и политици. За вируса няма такива неща. Познавам депутати, които са зле и се лекуват у дома, тъй като няма места. Не е правилно, че за едни има място, за други няма. Познавам депутати, които пък са доброволци в отделенията ", сподели той.

" Аз не съм министър на опазването на здравето. Стига ме въртяхте на шиш да давам експертно мнение за ковид. Аз съм жител на България и вицепремиер и министър на защитата. Аз давам отговор за модернизацията на армията, питайте ме за това ", разгневи се Каракачанов.

По думите му единствено 2% от военните са заболели. "11 души са в болница ", сподели той и добави, че дребното инфектирани измежду военните е, тъй като те са по-дисциплинирани и, когато Мутафчийски каже нещо да се прави, те го съблюдават.

Той заприказва и за връзките ни с Македония:

"Македония от съвсем 30 години е самостоятелна страна. Нямаше да очаквам толкоз време, с цел да си оправя идеологията. В човешкия живот има действителности. На нас може да ни се желае всичко. На някой тук може да му се желае да е американец и да има тяхната история, само че това няма по какъв начин да стане. Така е и с Македония ", сподели той.

"Позицията, които и през вчерашния ден сме изразили пред сътрудниците, е позиция както на премиера ни, по този начин и на външния ни министър, по този начин и моя. Вчера декларирахме, че България продължава да поддържа позицията, че единствената естествена вероятност е участие на Македония в Европейски Съюз, само че това няма по какъв начин да стане по метода, по който си го представяха сътрудниците ни в Скопие ", сподели той.

"Разговорите през вчерашния ден бяха потребни, само че и леко закъснели. Македонците чакат някой да ни натисне и някой по-голям и по-силен да ни каже какъв брой е значимо Македония, която е център на вселената, да влезе в Европейски Съюз. България обаче ще пази историята си и идентичността, която се пробват да основават в Македония, не може да е за сметка на нашата ", сподели той.

"Мисля, че вчерашната делегация разбра, че не се майтапим и позицията ни е ясна и кардинална и няма кой да ни притисне. Разговорът е двустранен и би трябвало да бъде решен сред нас с доброжелателен разговор ", съобщи Каракачанов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР