Мисля, че на този етап е сложно да се определи

...
Мисля, че на този етап е сложно да се определи
Коментари Харесай

Фелштински: Време е войната в Украйна от отбранителна да стане настъпателна

Мисля, че на този стадий е комплицирано да се дефинира срокът, в който ще приключи войната в Украйна. Но война през 2023 година е прекомерно дълъг период. Това разяснява в изявление на Рафаел Сааков с историкът Юрий Фелштински за " Гласът на Америка ". 

„ За развоя на военните дейности в Украйна би трябвало да се вземат съответни политически решения. Да получи Украйна от своите съдружници правото да нанася военни удари на територията на съперника – Руската федерация и Беларус, както счита управлението на ВСУ. Което допуска да бъде обезпечено на Украйна и нужното въоръжение “, уточни анализаторът. 

Според Фелштински в стратегически проект би трябвало да престане да се гледа на тази война като на отбранителна война за Украйна. Защото както самият Путин напълно вярно сподели, Москва може да води дълго тази война. А да се гледа на тази война като настъпателна война и тогава тя може да завърши бързо с победа на Украйна. Ако това не се случи, Русия ще продължи да унищожава безнаказано в Украйна, когато в Москва знаят, че няма да има отведен отговор на територията на Руската федерация и Беларус. Естествено е, че при такива условия Русия може дълго да води тази война, аргументира се Фелштински. 

По думите му резолюцията на Съединени американски щати, в която се признава, че Русия прави геноцид в Украйна, на този стадий нямат изключително значение, тъй като те са дефинирани на фона на една война, която продължава. 

„ Подобни резолюции нямат изключително въздействие върху съветското управление, както и върху съветското общество, тъй като хората нямат думата по въпроса обективна или не е тази война. Аз считам, че въпросът опира не до резолюциите, а до формулирането на избрани политически решения. Затова застъпвам позицията, че от отбранителна тази война би трябвало да стане настъпателна. Защото към този момент ясно виждаме, че този защитителен темперамент на войната не води Украйна към победа. Украинската войска побеждава всеки ден на бойното поле, само че това не води към провалянето на Русия, а дава право на Руската федерация да продължи да нанася военни удари над Украйна “, разяснява Юрий Фелштински. 

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР