Мисля, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изигра ход, който

...
Мисля, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изигра ход, който
Коментари Харесай

Ултиматуми и нов краен срок: Докъде ще стигне играта на нерви за съставяне на кабинет

„ Мисля, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изигра ход, който беше приготвил в ръкава си от доста време. Изпрати преговорен екип, който да води диалозите от негово име. Целта беше този екип да излезе от договарянията, да разгласи един ултиматум, който той да може или да анулира, или да удължи на идващия ден. Това беше една добре премислена тактика ”, съобщи политологът Тончо Краевски пред Нова телевизия в коментар да първия мандат за сформиране на кабинет и продължаващите договаряния сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„ А въпреки това - преговорният екип може да излезе и да каже: „ Финал. Отиваме на избори ”. И това да сътвори сериозна обстановка, каквато и сътвори. Защото провокира ответна реакция. Предизвика апел за разговор и го помолиха той да се намеси. Той се намеси и в този момент имаме нов ултиматум ”, уточни Краевски.

Политологът разяснява и въпроса какви тъкмо са спънките на договарянията.

„ Мисля, че в никакъв случай няма да разберем. И двете страни общо взето споделят, че са доста неразумни, имат несъответстваща оценка за себе си, че са доста алчни. Има подмятания, че едната или другата страна я тормозят съответни текстове в съглашението ”, акцентира той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР