Мисля, че българските фирми се справят малко по-добре в кризата,

...
Мисля, че българските фирми се справят малко по-добре в кризата,
Коментари Харесай

Улрике Щрака: Българските фирми се справят добре в кризата, защото са свикнали

Мисля, че българските компании се оправят малко по-добре в рецесията, защото са привикнали да работят в спешен модус.
Това съобщи за предаването Улрике Щрака, началник на Австрийското комерсиално посланичество у нас. Щрака разяснява икономическите провокации пред България и останалите страни в Европейски Съюз в подтекста на.
По думите на Щрака за българския бизнес от културална позиция е особено да реагира краткосрочно на разнообразни обстановки, в това число спешни. “Ние в Австрия сме положителни в това да планираме, само че да реагираме краткосрочно - не сме толкоз надарени като вас в България ”, разясни Улрике Щрака.
Спред нея ниските налози у нас не са задоволителен фактор за привличането на задгранични вложители. “При австрийските вложители го виждаме. През последните години съвсем няма нови вложители в България, а единствено тези, които работят тук, уголемяват бизнеса. На компаниите им би трябвало дипломиран личен състав и в рецесията този проблем не е толкоз значим. Но след рецесията този минус ще се усети ”, съобщи Улрике Щрака.
Тя означи и като проблем за вложенията у нас правната сигурност. “Това няма общо с налозите - това са огромни тематики, които България може и би трябвало да реши, с цел да остават младежите и да не търсят вероятности в чужбина ”, разяснява ръководителят на Австрийското комерсиално посланичество.
Какво следят вложителите, когато избират една или друга страна от Балканите за техните планове - целия диалог с Улрике Щрака гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР