Мислите си, че познавате своето тяло отлично? Дори и да

...
Мислите си, че познавате своето тяло отлично? Дори и да
Коментари Харесай

Знаете ли, че вашето тяло владее тези 12 необикновени трика?

Мислите си, че познавате своето тяло чудесно? Дори и да е по този начин, то въпреки всичко крие своите секрети и невероятни качества, за чието битие даже не сте подозирали, написа obekti.bg, базирайки се на onedio.co.
Така да вземем за пример в идващите редове ще ви представим 12 трика, които могат да ви оказват помощ да намалите болката, дискомфорта, да избегнете главоболия и други чувства или просто да облекчите някои физически проблеми, с които се постанова да се справяте всеки ден!

1. Искате да имате супер слух?

Обърнете лявото си ухо към индивида, който приказва. Дясното е по-добро в слушането на интензивно говорене, а ухото, с което да постигнете супер слух зависи от това, което се пробвате да се чуете.

2. Очите схващат, когато ви е студено

Ако изпаднете в хипотермия, кръвоносните съдове в очите ви се свиват в опит да се пести сила. При това състояние можете да ослепеете краткотрайно.

3. Спете на лявата си страна и ще облекчите киселините в стомаха без медикаменти

Множество изследвания демонстрират, че в случай че желаете да имате по-малко киселни в стомаха, би трябвало да спите на лявата си страна. Причината? Хранопроводът и стомахът са свързани под ъгъл. Ако лежите на дясната си страна, стомахът ще бъде на по-висока позиция от хранопровода, което разрешава на киселина от стомаха ви да се върне в гърлото ви. Когато лежите на лявата страна, гравитацията ще си свърши работата и стомахът ви ще бъде на по-ниско равнище.

И това е забавно: 6 неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършим след хранене, в случай че желаеме да сме здрави - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

4. Можем да сменяме кожата си като змия. Кожата изсъхва елементарно с времето, изключително тази на краката.

Има артикули, които безвредно отстраняват горния пласт на кожата от краката, тъй че да имате нова и свежа кожа. Лосионът поправя вредите по горния пласт на кожата ви.

5. Храносмилателната система може да ви даде супер мощ.

Ако сте в бедствено състояние и се нуждаете от доза мощ, с цел да спасите живота си или живота на различен човек, нервната ви система ви дава подтик от адреналин.

В резултат на това сърдечната периодичност се форсира, вашето дишане се учестява, вашите зеници се уголемяват и храносмилателната система се изключва. Тялото ви прави това, тъй че всички мускули да могат да се редуцират с невероятна мощ. Храносмилателната ви система не изключва за прекомерно дълго, само че това ви дава супер мощ.

6. Вашето тяло може да предсказва времето.

Много хора могат да почувстват по кое време ще вали, изпитвайки болки в ставите. Когато се задава стихия, налягането в атмосферата спада и флуидът в ставата може да сътвори налягане. Болката постоянно продължава, до момента в който бурята отмине и налягането в атмосферата не се върне към естественото. Много от страдащите от мигрена могат да усетят, когато температурата ще се промени фрапантно. Когато температурата фрапантно понижава или усилва, това може да провокира химически дисбаланс в мозъка, като освобождението на серотонин. Което е една от главните аргументи за мигрена.

7. Вашите зеници могат да покажат същинските ви усеща.

Вашите зеници се усилват, когато видите някой, към който изпитвате любовни усеща. Когато видите някой, в който сте влюбени, това се отразява на симпатиковата нервна система, а когато е наранена тази област, вашите зеници се уголемяват.

8. Ако ви следва да чувствате болежка, като тази от слагане на инжекция, просто кашляйте лекичко - това ще понижи болката.

Причината, заради която е по този начин е, че кашлицата понижава болковите сигнали към мозъка, което ви кара да чувствате по-малко от нея.

9. Много хора усещат постоянно носа си задръстен.

Един трик, който тялото ви може да се направи, с цел да изчистите вашите носни канали е да натиснете езика против небцето си и да натиснете пръста си върху пространството сред веждите.

Това прави костта на носа да се движи напред и обратно, което ще разхлаби носните канали и почисти синусите в границите на към 20 секунди.

10. Използване на лед за зъбобол звучи като обикновено средство.

Но вие би трябвало да търкате леденото кубче върху региона сред палеца и показалеца си - това ще облекчи болката в зъба.

Причината, заради която това работи се дължи на невронната пътека, която е във формата " V " и се намира сред палеца и показалеца ви. А горното предотвратява болката да отиде към лицето ви.

11. Когато човек се изплаши, сърцето му стартира да бие доста бързо.

Духайки върху палеца си, вие може да успокоите учестеното сърцетуптене.

Причината, заради която това е по този начин е, че там има нерв, който управлява сърдечния темп, а той от своя страна се управлява от дишането.

12. Вашето подушване работи като машина на времето,

защото тази част от мозъка, която е виновна за помирисването се намира на същото място като частта от мозъка, която е виновна за паметта и страстите.

Ето за какво, когато помиришем нещо от нашето минало, ние автоматизирано мислим за спомен, който е обвързван с този мирис.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР