Мислите, че шампоанът е подходящ само за измиване на косата?

...
Мислите, че шампоанът е подходящ само за измиване на косата?
Коментари Харесай

Шампоан за коса? Вижте за какво още може да го използвате


Мислите, че шампоанът е подобаващ единствено за измиване на косата? Това въобще не е по този начин! Той е не просто чудесна козметика, само че и дейно средство за домашна приложимост. Запознайте се с най-интересните му приложения.
Обикновено шампоанът бързо и нежно почиства косата от себум и прахуляк, които са се натрупали върху нея. Ето за какво измиващата формула има съставки, които работят на доста равнища. И в този момент въпросът: в случай че шампоанът подхранва скалпа, какво му пречи да направи същото с... предмети от всекидневието?

Шампоанът като прахуляк за пране
Не знаете какво да вършиме, когато на етикета на обичаната ви дреха виждате рекомендацията за изпиране на ръка с мек почистващ препарат, тъй като нямате подобен? Просто изсипете малко шампоан в леген с топла вода. Продуктът добре почиства мръсотията сред влакната и омекотява тъканта.

Шампоанът като средство за разчистване на обувки и чанти
Не разполагате с паста или специфичен препарат за кожа? Тогава се доверете на шампоан с мека формула - огромно многообразие от такива може да намерите в уеб страницата на MAKEUP . Втрийте няколко капки в повърхността на чантата или обувките и откакто изсъхнат, полирайте с мека, суха забрадка. Образува се предпазен бляскав филм, който е доста ефикасен през зимата, когато обувките и чантите са изложени на контакт с мокрия сняг.

Шампоанът като крем за бръснене



Любимата ви пяна одеве свърши? Не се тревожете! Овлажнете кожата и втрийте малко шампоан в нея, до момента в който се образува пяна. По този метод ще осигурите нужното превъртане, както и леко ще подхраните и хидратирате епидермиса. Освен това, ще предотвратите раздразнения!

Шампоанът като препарат за разчистване на четки



Благодарение на ниската си инвазивност и положителни почистващи свойства, шампоанът е и превъзходен метод да се сдобиете с идеално чисти четки за грим или за боядисване на стени. Първите се нуждаят от ултра мека формула, изключително когато са направени от естествени косъмчета. Вторите се мият извънредно мъчно, когато има засъхнала багра по тях. Най-добре е да ги оставите за една нощ във вода с доста шампоан. 7

Шампоанът като универсално домашно средство
Какво още може да почистите с шампоан? Оказва се, че съвсем всичко! След разреждане с вода той е подобаващ даже за избърсване на прахуляк от огромните листа на растенията. Добре се оправя и със следите по стените или плочките на банята (жените сигурно знаят за казуса с лепкавата мъгла след лака за коса). Можете също по този начин да го употребявате умерено като почистващ артикул за мебели, кухненски плотове или маси и даже за каросерията на автомобила.

Не забравяйте, че когато става въпрос за тялото, шампоанът почиства освен косата ви. По ръцете ви е останало нещо мазно? Или може би багра? Малко по-интензивен шампоан ще се оправи с това умерено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР