Мислещите тръстики на Театрална работилница Сфумато спечели наградата за цялостен

...
Мислещите тръстики на Театрална работилница Сфумато спечели наградата за цялостен
Коментари Харесай

Веселка Кунчева с приз за режисура от Друмевите театрални празници

" Мислещите тръстики " на Театрална работилница " Сфумато " завоюва премията за повсеместен театър на Международния фестивал " Друмеви театрални празници " в Шумен, който приключи във вторник вечерта с гала по оповестяване на наградените. Спектакълът бе отличен и с премията на публиката. 

Наградата за постановка бе присъдена на Веселка Кунчева за спектакъла " Полетът на къртицата " на Театрална компания " Puppet`s Lab “. Призът за сценография е за Мариета Голомехова, също за спектакъла " Полетът на къртицата ". 

Илиян Марков завоюва оценката за мъжка роля с присъединяване си в спектакъла " Дърво без корен " на Театър " О3 ", а премията за женска роля - Албена Чобанова, за актьорската си игра в спектакъла " Забелязано в Благоевград " на Драматичния спектакъл " Никола Вапцаров " в регионалния град. 

Награда за музика е за Лъчезар Кацарски за осъществяването на музика онлайн в спектакъла " Забелязано в Благоевград ". 

Награда за " Авторски прочит “ не се присъжда. Журито отличава с две поощрителни награди пиесите " Графоманът " на Денис Олегов и " Кай - тигърът на шуменското езеро " на Магда Борисова. 



Специална премия връчи Община Шумен. Тя е за Албена Ставрева, за спектакъла " Неведение " на Народния спектакъл " Иван Вазов ". 

В тазгодишното 33-то издание на Друмевите театрални празници, което се състоя в от 11 до 16 май в Шумен,  бяха показани 10 текста в направлението " Авторски прочит " и 11 спектакъла в конкурсната част на фестивала. 

Тази година се регистрира към 46 % по-голяма посещаемост на представленията във фестивалната стратегия по отношение на предходните 10 години, сподели на конференция по-рано Илия Виделинов - шеф на Драматично-кукления спектакъл " Васил Друмев ” в Шумен, който показа две свои детски заглавия отвън конкурсната стратегия - " Браво, деца “ и " Фонтанът на желанията “, първото от което е копродукция с Асоциация “Лигна ” и Холандския културен център. 

Председател на журито на фестивала бе Лилия Абаджиева, а членове - Даниела Вичева от общинската администрация в Шумен и Петър Денчев.

На фотографията горе: Кадър от спектакъла на Веселка Кунчева " Полетът на къртицата " с присъединяване на Полина Христова
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР