Мисията на Иран в ООН заяви, че смята атаката си

...
Мисията на Иран в ООН заяви, че смята атаката си
Коментари Харесай

Иран смята отмъщението си за приключено, хусите и Хизбула стреляха координирано с Техеран

Мисията на Иран в Организация на обединените нации съобщи, че счита офанзивата си против Израел за " завършена " и предизвестява Съединени американски щати да стоят настрани от спора.

Иран предприе нахлуване против Израел, като Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война изстреля десетки дронове и ракети към еврейската страна. Операцията на име " Истинско заричане " е в символ на възмездие за гибелта на високопоставени офицери, убити при нападението против иранското консулство в Сирия на 1 април, за което се допуска, че е осъществено от Израел.

В обява в обществената мрежа " Екс " Техеран означи, че неговите " военни дейности " идват в отговор на " експанзията " на Израел против иранската дипломатическа задача в Дамаск.

И са били извършени " въз основа на член 51 от Устава на Организация на обединените нации, който се отнася до законната защита ".

" Въпросът може да се смята за завършен ", се прибавя в обявата. " Въпреки това, в случай че израелският режим направи нова неточност, отговорът на Иран ще бъде доста по-сериозен. Това е спор сред Иран и лъжливия израелски режим, от който Съединени американски щати ТРЯБВА ДА СТТОЯТ НАДАЛЕЧ! "

" Въпросът може да се смята за завършен ", се прибавя в обявата. " Въпреки това, в случай че израелският режим направи нова неточност, отговорът на Иран ще бъде доста по-сериозен. Това е спор сред Иран и лъжливия израелски режим, от който Съединени американски щати ТРЯБВА ДА СТТОЯТ НАДАЛЕЧ! "

Иранският министър на защитата предизвести да не бъдат осъществявани контранападения против страната му, съобщи ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Всяка страна, която нападне Иран, ще получи " съдбоносен отговор ", сподели министърът на защитата на Иран военачалник Мохамад Реза Ащияни, представен от ИРНА.

Иранското външно министерство на собствен ред съобщи, че  " Иран, в случай че е належащо, няма да се поколебае да предприеме по-нататъшни отбранителни ограничения, с цел да отбрани законните си ползи против всякаква военна експанзия и противозаконна приложимост на мощ ". Техеран " в същото време удостоверява своя ангажимент към правилата на Организация на обединените нации Харта и интернационално право " (актуализация в 03:39 часа).

Американски чиновници в това време обявиха, че Съединени американски щати са свалили ирански дронове, насочващи се към Израел.

Американската войска е свалила ирански безпилотен аероплан, ориентиран към Израел в събота, оповестиха трима американски чиновници, без да разкриват какъв брой дрона са били свалени или точните им локации.

Представител на израелската защита сподели по-рано, че повече от 100 дрона, изстреляни от Иран към Израел, са били свалени отвън израелското въздушно пространство.

Атаки и от поддръжниците на Иран

Поддръжниците на Иран, така наречен проксита, бунтовниците хуси от Йемен и шитската формация, оповестена от Европейски Съюз и Съединени американски щати за терористична, " Хизбула ", също, както и Иран, нападнаха Израел.

Йеменските хуси изстреляха голям брой дронове против Израел в съгласуваност с Иран, заяви " Таймс ъв Израел ", като се базира на британската компания за морска сигурност Амбри (Ambrey), добавяйки, че снарядите евентуално са били планувани да доближат Израел по едно и също време.

" Съобщава се, че хусите са изстреляли безпилотни летателни апарати към Израел. Дроновете бяха изстреляни в съгласуваност с Иран ", заяви компанията. " Израелските пристанища се считат за евентуални цели ", добави компанията и предизвестява за " съпътстващи вреди " за корабоплаването.

Терористичната група " Хизбула " съобщи на собствен ред, че е изстреляла десетки ракети " Катюша " от територията на Ливан по база на израелската войска на Голанските възвишения.

Атаката задейства сирени в северната част на страната, в кибуца Снир. Няма известия за вреди или ранени, защото ракетите са блъснали открити площи.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР