Мишки-гиганти нападат продукцията на земеделци в Кюстендилско през последната една

...
Мишки-гиганти нападат продукцията на земеделци в Кюстендилско през последната една
Коментари Харесай

Мишки-гиганти нападат продукцията на земеделци

Мишки-гиганти атакуват продукцията на земеделци в Кюстендилско през последната една седмица.
За засилената популация на гризачите сигнализира 60-годишната Йорданка от регионалния град. Жената разкрила колоса в мазето си, където съхранява в специфични съдове миналогодишната си продукция от жито. „ През целия ми живот не съм виждала нещо толкоз огромно. Слагам отрова, клопки, само че те към този момент са толкоз умни, че не се хващат. Явно в този момент им е размножителния сезон и стават от ден на ден и повече. Наскоро отрих мишки и в парниците, в които съм засадила стотици корени домати. Мишките непосредствено прегризват растенията и те просто изсъхват. Представете си какви загуби ще претърпя “, споделя още дамата.
Тя към този момент е твърдо решена да потърси подпомагане и от експерти, които да й оказват помощ в битката с гризачите.
„ Не съм единствено аз по този начин. Много мой познати се оплакват. Те вървят и по полето, нанасят щета на овошките. Положението в действителност е нетърпимо. Наскоро бяха унищожили и част от новозасадената зеленчукова градина на моя съседка “, изяснява още Йорданка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР