Мишел Обама ще бъде вписана в Националната залата на славата

...
Мишел Обама ще бъде вписана в Националната залата на славата
Коментари Харесай

Мишел Обама влиза в Националната зала на славата на жените

Мишел Обама ще бъде вписана в Националната залата на славата на дамите тази година като един от членовете на клас 2021 година, съобщи The Hill.

От институцията описаха някогашната първа дама на Съединени американски щати като „ една от най-влиятелните и емблематични дами на XXI век “ поради работата ѝ като жена до първия в историята на страната тъмнокож президент и упоритостите ѝ по-късно.

„ Както в Белия дом, по този начин и отвън него, Мишел Обама реализира своите начинания и доста повече – ставайки бранител на здравите фамилии, чиновниците и техните фамилии, висшето обучение, интернационалното обучение на юноши от женски пол и служенето ѝ като модел за подражателство на дами и млади девойки на всички места “, написаха от Националната зала на славата на дамите.

Редом с Мишел Обама, ще бъдат вписани още 8 дами, в това число математичката на НАСА Катрин Джонсън, писателката Октавия Бътлър, учителката Емили Хауланд, както и някогашната изпълнителна директорка на PepsiCo Индра Нуи.

Събитието по включването в организацията всекидневно се организира в Сенека Фолс, щата Ню Йорк, където е извършена първата спогодба за правата на дамите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР