Мишел Макгаг е успешен финансов журналист в Лондон, която благодарение

...
Мишел Макгаг е успешен финансов журналист в Лондон, която благодарение
Коментари Харесай

Парите, които можем да спестим за една година без излишни разхдои

Мишел Макгаг е сполучлив финансов публицист в Лондон, която с помощта на положителната си работа, изкарва много пари. След като видя, че в последно време харчи хиляди долари за изцяло " ненужни " неща (кафе, хранене на открито, дрехи), тя взема решение да не си купува нищо ненужно в границите на година, започвайки от Черния петък на 2015 година

Разбира се, дава пари за ипотеката, комунални услуги, застраховка живот, дарения за щедрост и сметки за интернет и мобилен телефон, които ѝ излизат по-малко от 2000 $ на месец.

Освен това си разрешава съществени тоалетни такъми като паста за зъби, дезодорант, шампоан и така нататък, както и храна за нея и брачна половинка й. Двамата обаче се съгласяват да дефинират седмична цел за хранителни артикули от към 35 $.

Те обаче не плануват никакъв бюджет за " разкош " - това значи без визити на кино, без хотели, без заведения за хранене, без храна за у дома, без нови облекла, без дарове, купони, без абонаменти за фитнес, нито даже KitKat или чийзкейк от супермаркета.

Въпреки че брачният партньор й се тормози, че предизвикването е прекомерно рисково, Макгаг се впуска в него с възторг. За задачата не изгода автомобил и даже градски превоз, а кара колело на всички места и износва облеклата си, без да си купува нови.

В последна сметка, когато вижда, че разполагаемите ѝ средства порастват, тя стартира да надплаща ипотеката си, което я прави още по-ентусиазирана.

Не всички към Макгаг обаче утвърждават нейния опит. Тя е упрекната от някои от околните си, че се " прави на бедна ". Този ѝ метод на живот обаче, тя не дефинира като беднотия, а като спестовност, тъй като съгласно нея бедността не е избор.

" Все още можех да си заплащам ипотеката, сметките и храната си. Беше опит с изключителна спестовност и избор да не купуваш, вместо да нямаш избор. "

В последна сметка за една година тя съумява да спести почти 23 хиляди $. Признава пред Esquire, че зимните месеци не са били лесни, само че е почнала да цени повече свободното си време навън с идването на пролетта.

От фотосите, които качва в обществените мрежи, ясно се вижда, че поради колоезденето, облеклата ѝ са скъсани и несъмнено има потребност от коафьор в даден миг от начинанието си, само че е твърдо решена да няма никакъв непотребен разход до края на годината.

Края на едногодишните спестовност отбелязва с посещаване на бар и няколко напитки, с които черпи приятелите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР