Мирослав Мирославов, съосновател на Office R&D © Цветелина Белутова Българската

...
Мирослав Мирославов, съосновател на Office R&D © Цветелина Белутова Българската
Коментари Харесай

Българската OfficeRnD получи финансиране 3 млн. долара

Мирослав Мирославов, съосновател на Office R&D

© Цветелина Белутова Българската започваща компания OfficeRnD, която създава платформа за ръководство на споделени работни пространства, получи финансиране в размер на 3 млн. $. Водещ вложител в договорката е фондът Flashpoint Venture Capital с 2 млн. $. Останалите средства са обезпечени от българския фонд за рискови вложения LAUNCHub Ventures.

Четвърти рунд

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За близо пет години от основаването й OfficeRnD мина поетапно през четири рунда на финансиране, като най-голямата инвестиция е точно последната. Фондът Flashpoint Venture Capital е ориентиран главно към софтуерни компании от Централна и Източна Европа, Израел, Армения, Прибалтика, Русия и Украйна. Той подкрепя българската компания с 2 млн. $.

Останалите 1 млн. $ пресен капитал е възложен от българския фонд LAUNCHub Ventures, който влага за трети път в OfficeRnD. От компанията не оповестяват против какъв дял от бизнеса е общата инвестиция, само че създателите Мирослав Мирославов и Мирослав Недялков не престават да са мажоритарни притежатели.

Новата финансова инжекция от Office R&D ще употребяват главно за разширение на екипа. " Планираме да увеличим доста локалното си наличие в Съединени американски щати, Англия и Австралия, Нова Зеландия, както и да удвоим екипа в България. Основните насоки ще са софтуерни инженери, само че също по този начин продуктови мениджъри, маркетинг, продажби и всички останали функции, свързани с развиването на продукта ", разяснява пред " Капитал " Мирославов. По думите му все още екипът се състои от общо 50 души, по огромната част от които в София. " Имаме по един човек в Съединени американски щати и Нова Зеландия ", добавя той.

През 2015 година българската компания получава първата си финансова инжекция в размер на 30 хиляди паунда, обезпечена от акселератора PiLabs. След по-малко от година OfficeRnD затваря втория кръг на финансиране от 170 хиляди евро от LAUNCHub, подкрепени и от създателите на " Телерик " Васил Терзиев и Димитър Капитанов. Преди две години започващата компания получи 800 хиляди евро, обезпечени още веднъж от LAUNCHub и част от създателите на " Телерик ".

Софтуерното решение

OfficeRnD създава платформа, която разрешава елементарно и комфортно ръководство на споделено пространство, издаване на сметки и фактури или запазване тук-там. Целта им е да основат умна централизирана система, която да оказва помощ в работата на офис мениджърите при ръководството и организацията на огромни споделени работни пространства. " Платформата става все по-обширна като функционалност и към този момент достигнахме много положително равнище на най-тежката част - ръководство на фактуриране, заплащания и резервации в подтекста на споделените работни пространства ", споделя съоснователят на OfficeRnD. Към момента близо 40% от клиентите на българската компания са в Съединени американски щати, като вторите по величина пазари са Европа и Англия, следвани от Югоизточна Азия, където са към 15% от клиентите им.

През 2018 година компанията регистрира годишни периодически доходи в размер на 900 хиляди $. " Очакваме 2019 година да достигнем към 2.5 млн. $, като след инвестицията ще засилим малко разноските за по-бърз напредък и завладяване на пазара ", предвижда Мирославов. OfficeRnD към момента не регистрира облага, само че по думите му екипът се стреми да поддържа дребна разлика сред приходите и разноските.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР