Мирното съвместно съществуване между домашни любимци от различен вид е

...
Мирното съвместно съществуване между домашни любимци от различен вид е
Коментари Харесай

С кои животни може да живее джак ръсел териер?

Мирното взаимно битие сред домашни любимци от друг тип е обширна тематика, която постоянно е обвързвана с доста условности. Това важи и за кучетата от порода джак ръсел териер.

По подразбиране, за всички животни важи правилото, че в случай че се отглеждат от напълно дребни дружно и порастват едно до друго от бебешката си възраст, вероятността да поддържат през целия си живот спокойно взаимно битие нараства неимоверно, спрямо такива, които са събрани на късен стадий от живота си, когато напасването им става сложна задача, от време на време невъзможна.

Трябва да прибавим и самостоятелните особености на всяко животно и характера му, които са както при индивида и значат допустимо съгласие и другарство с един субект и нетърпимост към различен.

Когато става въпрос за развъждане на джак ръсел териер с други животни, от евентуалните съквартирантни на породата би трябвало да се изключат тези, които са несъвместими със същността на териерите.

Към тях спадат всички скотски типове, евентуален лов за териера, без да се отдава прекомерно внимание на обстоятелството, че тези енергични и радостни кученца се отнасят добре към всички членове на семейството, измежду което се отглеждат.

Вроденият инстинкт за лов е по-силен от образованието на джак ръсела и основаните привички. Котките, гризачите, зайците могат да провокират у него предпочитание да ревизира ловните си благоприятни условия.

Характерна линия на породата е, че където и да попадне джак ръсел териерът, се пробва да господства ситуацията. Така че взаимен живот с друго животно, отличаващо се с преобладаващ темперамент, ще докара непроменяемо до спорове. Не бива да се отминава и фактът, че тези мъници не се боят да се нахвърлят и против по-големи от тях животни, а това води до заплаха от същински бойни битки вкъщи.

Спокойни породи кучета като ретривърите са подобаваща компания за енергичните ръсел териери, както и едри породи котки със спокоен манталитет като мейн куун могат да бъдат допустими съквартиранти за развъждане с джак ръсел териер, изключително в случай че са привикнали с компанията си от дребни.

 С кои животни може да живее джак ръсел териер?

Подобните по характер на тях животни като фокстериерите също са допустимо композиция, само че животните би трябвало непрекъснато да се държат под око, тъй като са прекомерно енергични и могат да провокират безпорядък в къщи.

Като цяло това е порода, която чудесно се оправя сама вкъщи и най- умерено се отглежда джак ръсел като единствен домакински любим, за може стопанинът да отговори на потребностите му от непрекъснато придвижване и внимание.

Търсите ли си джак ръсел за домакински любим? Разгледайте тези разгласи и цени за джак ръсел териер!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР