Мирно шествие в подкрепа на Украйна под наслов Не сме

...
Мирно шествие в подкрепа на Украйна под наслов Не сме
Коментари Харесай

Не сме неутрални - шествие в София в подкрепа на Украйна

Мирно шествие в поддръжка на Украйна под наслов " Не сме неутрални " стартира в София

То стартира от площад " Александър Невски ".

Гражданите и гостите на София, пристигнали да изразят поддръжката към този момент се събират пред храма. В ръцете си някои от тях носят украински флагове, а други са метнали на гърба си българския байрак.

Началната точка на шествието е определена неслучайно. Заставащи зад постройката на Народното събрание, стачкуващите упорстват депутатите да вземат безапелационна позиция във връзка със събитията в Украйна.

След това шествието ще се насочи към Руския културно-информационен център. Организаторите приканиха през обществените мрежи стачкуващите да оставят там свои остарели обувки, както е сторено в други страни, в памет на жертвите в Украйна. След това протестиращите ще отидат и до постройката на Българската национална телевизия, с цел да са сигурни, че събитието ще бъде отразено.

Очаквай се шествието да приключи пред Паметника на Съветската войска, който в анонса на събитието попада като " МОЧА " (Монумент на окупационната алена войска - б.р.).

Организаторите на проявата показват, че са шокирани от всичко, което научават за стореното от съветската войска в град Буча в Украйна и покрайнините на Киев през последните седмици.

Организаторите на събитието желаят страната ни да изпрати и военна помощ в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР