Мирно шествие от Часовника до Площад Тройката" се организира в

...
Мирно шествие от Часовника до Площад Тройката" се организира в
Коментари Харесай

Вдигат протест в Бургас в защита на парк Пирин“

Мирно шествие от Часовника до Площад " Тройката " се провежда в Бургас на следващия ден от 18:30 часа в отбрана на Национален парк " Пирин ". Недоволството е против решението на Министерски съвет от 28.12.2017 година за смяна проекта за ръководство на Национален парк " Пирин " от 2004, с което се отваря за строителство 48% от територията на парк " Пирин ", оповестяват уредниците за Бургас - Българска фондация " Биоразнообразие ", научи Burgas24.bg .

" На 28.12 Министерски съвет отвори за строителство 48% от територията на Национален парк " Пирин " с няколко корекции в неговия проект за ръководство!

Какво е значимо да знаем за това решение:

1. То е взето макар импортираните над 1000 писмени мнения и над 100 000 писма от жители от целия свят в отбрана на парка.

2. То погазва Закона за предпазените територии и европейската инструкция за естествените местообитания.

3. То заплашва едно от най-ценните естествени места в България.

4. То дава зелена светлина за изсичане на вековни гори и огромно строителство в Пирин.

5. В него липсва предложение за втори въжен превоз.

6. То не е в изгода за локалните общности, тъй като всеки организационен проект, признат въз основа на тези промени, ще бъде противозаконен.

7. То не взема решение казуса с монопола на стопанската активност в региона.

8. То не взема решение проблемите с изключителната държавна благосъстоятелност, подбудени от систематичните нарушавания на концесионера на зона Банско.

9. То не взема решение казуса с презастрояването и ниските цени на парцелите.

10. То основава юридически безпорядък.

Затова на 4-ти януари в 18:30 ч. от Часовника (до Община Бургас) ще стартира протестно шествие до площад " Тройката " в отбрана на Национален парк " Пирин ".

Нашите претенции са:

1. Отхвърляне на решението на Министерски съвет от 28.12.2017г. за смяна проекта за ръководство на Национален парк " Пирин " от 2004.

2. Оставка на министър Нено Димов (за изцяло творчество, систематични неистини на обществото и имитацията на публично разискване на промените в ПУ на Национален парк Пирин) ", пишат уредниците на шествието.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР