Мирните жители на Киев могат да напуснат безпрепятствено украинската столица

...
Мирните жители на Киев могат да напуснат безпрепятствено украинската столица
Коментари Харесай

Русия предложи на мирните жители на Киев безопасно напускане на града

Мирните поданици на Киев могат да изоставен гладко украинската столица по маршрута Киев – Василкив, направлението е безвредно, съобщи представителят на съветското министерство на защитата ген.-майор Игор Конашенков, представен от Интерфакс.

“Искам да подчертая още един път, въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари единствено по военни обекти. Нищо не заплашва мирното население”, добави той.

“Ръководството на Украйна и градските управляващи, откакто оповестиха комендантски час, увещават жителите на столицата да останат по домовете си. Това потвърждава още един път, че режимът в Киев употребява жителите на града като “жив щит” за националистите, разположили артилерийски подразделения и бойна техника в жилищни квартали на столицата”, означи генералът. Той означи, че в Киев “безчинстват въоръжени банди мародери, грабители и националисти, получили оръжие вследствие на незаконното решение на управляващите да го раздава безотговорно на населението”.

Градските управляващи на Киев приканиха жителите на столицата да напущат жилищата си единствено при незабавна нужда. Боевете не престават в на практика всички елементи на града, подчертаха управляващите в изказване, оповестено в "Телеграм ", съобщи ДПА.

Жителите са посъветвани да напущат домовете си единствено за покупка на храна или медикаменти.

Зеленски: Украйна се държи крепко

Президентът на Украйна Володимир Зеленски означи в послание към украинците посредством Телеграм, че през петото денонощие от пълномащабната война на Русия против Украйна страната се държи крепко, съобщи Укринформ.

"Пето денонощие от пълномащабната война на Русия против народа на Украйна. Държим се крепко. Преживяхме през това време толкоз, колкото на други нации може да не се падне за десетки години. Дълго ни бе говорено, че на украинците нещо не им е наред, че са някак в неточност, че са длъжни с десетилетия да си пишат по този начин наречените домашни. Затова постоянно не забелязвахме на какво сме способни действително ние с вас, а в този момент се проявихме с цялостна мощ и това въодушевява всеки мъж, всяка жена ", акцентира Зеленски.

Като цяло последната нощ мина релативно спокойно, като се изключи някои конфликти. Градът е ангажиран да приготвя защитата си, тъй че хората може да видят нови укрепления, клопки за танкове и други отбранителни уреди, се прибавя в изказването.

Магазините и публичният превоз работят тази заран. Метрото се движи на по-големи шпации. Комендантски час е в действие от 22 до 7 часа.

Властите на Киев приканват жителите да оказват помощ на съседите си, изключително възрастните и тези, чиито родственици пазят страната. Освен това те ги подканват да наглеждат домовете на тези, които са напуснали града, с цел да предотвратят грабежи.

Най-новите данни на Организация на обединените нации демонстрират, че 422 000 украинци са избягали от родината си, съобщи в Женева висшият комисар на Обединените народи за правата на индивида Мишел Бачелет, представена от Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР