Мирни граждани и войници от армията на Украйна подсилват защитата

...
Мирни граждани и войници от армията на Украйна подсилват защитата
Коментари Харесай

Защитата на Киев: Украинците копаят окопи, готвят изненади за руснаците

Мирни жители и бойци от армията на Украйна укрепват отбраната към столицата Киев, като са изкопали окопи, блокирали са пътища и са засилили координацията си с гражданската защита, съобщи Ройтерс.

Военните подхващат тези дейности, откакто съветските сили бомбардираха близките региони и нападнаха близки градове и села.

В същото време хиляди хора не престават да се пробват да изоставен украинската столица, чието население е 3,4 милиона души, поради възходящите страхове от изцяло нахлуване против града.

Досега Киев оставаше непокътнат от най-тежките боеве, само че интензивните сражения обгърнаха прилежащите градове и села, а съветското министерство на защитата популяризира видео фрагменти на някои от военните си машини, които се придвижват към столицата.

Видео, снимано пък от украинската войска в региона на Киев, демонстрира напъните на украинците да защитят столицата, като струпват чували с пясък и слагат бетонни плочи по главен път, а украински бойци деликатно ревизират минаващите коли.

На фрагментите се вижда и по-малък път, който е блокиран от противотанкови бариери, както и с позиции за обстрел с автоматизирано оръжие. Край пътя са подредени коктейли " Молотов ", а цивилни жители споделят, че ще се включат в дейностите за отбраната на Киев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР