Мирела Демирева стана четвъртата българска атлетка, която покри норматив за

...
Мирела Демирева стана четвъртата българска атлетка, която покри норматив за
Коментари Харесай

Демирева с бронз от Диамантената лига в Осло

Мирела Демирева стана четвъртата българска атлетка, която покри норматив за присъединяване на Световното състезание навън в Доха през есента. Сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016 приключи трета на Диамантената лига в Осло с персонален връх за сезона от 1.94 метра, който ѝ обезпечи квота за планетарния конгрес. Преди нея нормативи за планетарния конгрес покриха европейската шампионка в зала в тласкането на гюле Радослава Мавродиева, Ивет Лалова-Колио на 200 метра и Габриела Петрова в тройния скок.

Състезанието в Осло довечера не стартира по най-хубавия метод за Демирева. След като пропусна първата височина от 1.80 м, тя се оправи с 1.85 м от раз. След това обаче реши да пропусне 1.88 м, а с 1.91 м се оправи едвам в последния си трети опит. Демирева единствена мина 1.94 м от първи опит. След това българката още веднъж взе решение да пропусне 1.96 м, колкото е и нормативът за Олимпийските игри в Токио следващата година. На 1.98 м двукратната сребърна европейска медалистка направи три фаула и завърши присъединяване си в Осло.

Победата с достижение №1 в света за сезона от 2.01 м изовюва международната шампионка в зала и навън Мария Ласицкене. Шведката Ерика Кинси зае второто място, откакто преодоля 1.96 м от трети опит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР