Мирът, толерантността и единството създават силно общество и спокоен свят.

...
Мирът, толерантността и единството създават силно общество и спокоен свят.
Коментари Харесай

Инж. д-р Хасан Азис: Мирът, толерантността и единството създават силно общество и спокоен свят

" Мирът, толерантността и единството основават мощно общество и спокоен свят. Свят, който осъществя креативния капацитет на хората, развива стопанската система, грижи се за здравето и подсигурява просперитета на човечеството. Кметът, попа, мюфтията и нашето общо кафе на толерантността в Кърджали от 18 години са образец за заедност и поддръжка ".

Това сподели в послание към съгражданите си кметът на Кърджали инж. доктор Хасан Азис във връзка обичайното кафе на толерантността, което към този момент 18 години се пие на този ден в града.

Ето цялото му послание на доктор Азис:

Скъпи съграждани,

Днес когато за 18-ти път седнахме на една маса с Енорийският духовник отец Петър Гарена и районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди говорихме за кафето на толерантността, което към сегашния миг е кафе с обръщение за мир. Мирът, толерантността и единството основават мощно общество и спокоен свят.

Свят, който осъществя креативния капацитет на хората, развива стопанската система, грижи се за здравето и подсигурява просперитета на човечеството. Кметът, попа, мюфтията и нашето общо кафе на толерантността в Кърджали от 18 години са образец за заедност и поддръжка.

И в този мъчителен за всички миг ние показваме подготвеност да работим дружно за спокойствието на бежанците от Украйна.

По време на кафето тримата обявихме, че тази година кафето, което през годините е било знак на толерантността, е кафето на мира и отправихме общо обръщение за мир и съгласие.

По време на обедния намаз в новата джамия в кв. “Прилепци “ в петък,4 март, ще бъде отслужена молитва за мир. Той изрази подготвеност за подслоняване в парцели на Районно мюфтийство на бягащи от войната в Украйна бежанци.

Отец Петър ще насочи молитва за мир в централната черква „ Св.Георги “ по време на неделната работа в храма на 6 март. Той също изрази подготвеност да приюти в пространства към църквата бежанци от Украйна.

Като кмет на община Кърджали декларирам, че общината ще бъде сътрудник и ще поддържа всички начинания в града, свързани с посрещането и помощ за бежанците от Украйна.

Взаимното почитание, полезностите, които изповядваме и нашите културни обичаи са основата върху, която се гради общия ни дух, триумф и благоденствие!

Мирът, единството и толерантността за всички хора значи мир, единение и приемливост сред всички народи, етнически групи и религии.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР