Минути, след като Продължаваме Промяната обявиха официално кандидатурата на акад.

...
Минути, след като Продължаваме Промяната обявиха официално кандидатурата на акад.
Коментари Харесай

Политически реакции след номинирането на акад. Денков за премиер

Минути, откакто „ Продължаваме Промяната ” оповестиха публично кандидатурата на акад. Николай Денков за министър-председател, заваляха и първите реакции в коридорите на Народното събрание.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова напомни, че Денков е бил министър и заместник-министър в служебно държавно управление и в такова на ГЕРБ, предава Нова тв.

„ Това значи ли, че можем ли да приказваме за модел Борисов-Радев-Петков? Бил е заместител и на Меглена Кунева. Да не би и Национална движение „Симеон Втори" или Тройната коалиция да се завръщат? И значи ли всичко това, че вторият ешалон на ГЕРБ може да оглави кабинет на Политическа партия? ”, запита Атанасова.

Тя още един път акцентира, че ГЕРБ-СДС няма да поддържа държавно управление с мандат на Политическа партия. „ Някои ги назовават „ шарлатани ”, други – „ дилетанти ”. Смятате ли, че желаеме да беседваме с такива хора? Никой и не ни е канил на диалози. Тази кандидатура е обречена ”, безапелационна бе Атанасова.

В отговор на въпрос за какво партията ѝ не е е взела участие в Председателския съвет, на който е обсъждана номинацията на Денков, Атанасова отговори: „ Тези препоръки се организират за разискване на дневния ред и разпоредбите за работа на Народно събрание. Някой обаче е решил да си прави съдружен кръжок, в който ние отказахме да участваме, тъй като не е обществен ”.

„ Ще би трябвало да разгледаме номинацията на Денков, откакто финално бъде утвърдена от Политическа партия. После ще забележим и по какъв начин той ще се оправи с реденето на своя екип. Като цяло в номинацията виждам значими и окуражаващи политически знаци ”, съобщи съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов.

Според него акад. Денков не е просто специалист, а човек с ясна политическа идея – образованието. Освен това той имал и опит- знае по какъв начин действа Министерският съвет.

„ Той не е воювал с никого и не може да бъде част от войната, която се води в българската политика ”, безапелационен бе Иванов.

„ Подигравка с Народно събрание ". Така Костадин Костадинов дефинира кандидатурата на акад. Денков за министър председател.

„ Този човек сега, в който напусна системата на образованието, провокира въздишка на облекчение във всички в системата. Сега се пробват да ни го натрапят като министър-председател. Няма по какъв начин да подкрепим подобен кабинет ”, съобщи Костадинов.

„ Не можем да подкрепим кабинет на Политическа партия по същите аргументи, по които не можем да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Нямат разлика в политиките, при тях разликите са единствено личностни. Политическа партия нямат никакви разминавания с ГЕРБ по значимите въпроси, а ние имаме разминаване с тях ”, съобщи Костадинов и изреди въпроси като Еврозоната и оръжията за Украйна.

„ ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България са едно и също, с разнообразни етикети ”, сподели Костадинов. И добави, че от „ Възраждане ” няма да отидат на среща с Политическа партия.

Стефан Янев отхвърли коментар. „ Когато имам коментар ще го направя. Сега беседваме ”, съобщи пред публицисти Янев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР