Минута мълчание беше обявена преди началото на благотворителен концерт в

...
Минута мълчание беше обявена преди началото на благотворителен концерт в
Коментари Харесай

Благотворителен концерт край Крокус сити хол започна с минута мълчание в памет на жертвите

Минута безмълвие беше оповестена преди началото на благотворителен концерт в памет на жертвите на терористичната офанзива в " Крокус сити хол ", провеждащ се край спонтанния мемориал до стените на комплекса, съобщи ТАСС.

В непосредственост до сцената бяха сложени фигури на жерави от запалени свещи, свещи имаше и в лампите на мнозина, пристигнали на спонтанния мемориал. По време на часа безмълвие на фасадата на " Крокус " беше пусната видеопоредица с летящи в небето жерави, които по-късно бяха сменени от фотоси на починалите при терористичния акт.

Минутата безмълвие стартира в 19:52 ч. московско време - почти по това време на 22 март са почнали трагичните събития.

След пристигналите да почетат паметта на жертвите, на сцената на благотворителния концерт излезе музикална група, ръководена от съветския диригент Валерий Гергиев. В паузите сред осъществяванията на музикантите няколко участници в трагичните събития описаха по какъв начин са съумели да избягат.

През целия ден хората продължиха да носят цветя в памет на починалите при терористичната офанзива. Охраната на " Крокус " беше засилена - обезпечени бяха специфични направления за разпределение на потока от хора, на тях бяха инсталирани металодетекторни рамки, а до тях дежуреше защита.

През целия ден наоколо до кметството на Крокус се организираха възпоменателни събития. В следобедните часове, на деветия ден от нещастието, архиепископът на Одинцово и Красногорск Тома отслужи панихида на мястото на спонтанния мемориал.

Служителите на повече от 130 дипломатически задачи взеха присъединяване в траурната гала по полагането на цветя пред него, напомня Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР