Минските споразумения са били мъртви“ много преди признаването на независимостта

...
Минските споразумения са били мъртви“ много преди признаването на независимостта
Коментари Харесай

Путин: Минските споразумения отдавна не съществуват

Минските съглашения са били „ мъртви “ доста преди признаването на независимостта на Донецката и Луганската национални републики от Русия. Така мисли президентът Владимир Путин, който нощес приказва пред публицисти в Кремъл.

„ Те бяха убити не от нас и не от представителите на тези републики, а от сегашните управляващи в Киев “, разясни президентът в отговор на журналистически въпрос. По думите му признаването на ДНР и ЛНР в понеделник е подбудено от това, че Украйна обществено декларирала, че няма да съблюдава споразуменията от Минск, подписани през 2014 и 2015 година. „ Това споделиха обществено висшите чиновници “, твърди Путин. Към сходно изказване Москва се придържа от месеци – при започване на декември предходната година външният министър Сергей Лавров разяснява, че Киев няма планове да се придържа към Минските съглашения.

„ Какво още има за очакване? Трябва ли да чакаме тази корист с хората да продължи, този геноцид над съвсем четирите милиона души, които живеят на тези територии? Непоносимо е за гледане “, добави Путин. По думите му Минските съглашения „ към този момент не съществуват “. „ Защо да ги съблюдаваме, в случай че сме признали независимостта на тези субекти “, попита той.

В отговор на различен въпрос той сподели, че повтарял, че казусът в Донбас би трябвало да се позволи с „ мирни договаряния и осъществяване на Минските съглашения “.

Доводите на президента бяха разкритикувани от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който организира среща с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба във Вашингтон. „ Пълната абдикация от уговорките на Русия по Минските съглашения е просто най-скорошната проява на лицемерието ѝ, когато става дума за споразуменията, която тя твърди, че съблюдава “, сподели Блинкън по време на брифинг.

Самият Кулеба твърди, че съветският президент освен е „ умъртвил “ Минските съглашения, само че е „ атакувал международния ред “. „ Светът би трябвало да отговори с цялата си икономическа мощност и да накаже Русия за закононарушенията, които към този момент извърши и изпреварвайки закононарушенията, които възнамерява да извърши. Ударете съветската стопанска система в този момент и я ударете мощно “, прикани той, приветствайки пакетите от наказания, наложени против Русия. Повече.

Във видео послание, оповестено през днешния ден по случай Деня на бранителя на отечеството, Путин съобщи, че ползите на страната не подлежат на сделки, само че е отворен за разговор по „ най-трудните проблеми “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР