Минск няма абсолютно никакъв интерес от война и конфликт може

...
Минск няма абсолютно никакъв интерес от война и конфликт може
Коментари Харесай

Лукашенко: Война е възможна само след атака срещу Беларус или Русия

Минск няма безусловно никакъв интерес от война и спор може да избухне, единствено в случай че Беларус или нейният непосредствен съдружник Русия бъдат атакувани непосредствено. Това заяви беларуският президент Александър Лукашенко през днешния ден, представен от „ Ройтерс “.

Думите му са от тирада пред депутати и публични лица и идват дни преди началото на взаимни военни учения сред Москва и Минск. Според Лукашенко ученията ще оказват помощ страната му да разбере къде да концентрира силите си.

Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров сподели през днешния ден, че Москва не иска война с Украйна. Той чака среща с държавния секретар на Съединени американски щати, Антъни Блинкън, в идващите седмици.

Вчера Министерството на защитата на Беларус заяви, че съветските военни сили ще изоставен страната в края на учението „ Съюзническа решителност “, което се чака да продължи до 20 февруари. То включва интервенции за отбиване на външни офанзиви. По-рано зам.-министърът на защитата на Русия, Александър Фомин, сподели пред „ Интерфакс “, че за учението ще бъдат изпратени 12 бойни самолета Су-35, две зенитно-ракетни системи С-400 и една система „ Панцир “.

Първата фаза включва извършения по разрастване на войски, отбрана на военни обекти и оценка на качествата на войските по противовъздушна защита. Втората фаза започва на 10 февруари и съгласно Министерството на защитата на Беларус войските ще преминат през „ заличаване на противозаконни въоръжени формирования и на противникови групи за бойкот и разузнаване “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР