Минните компании трябва да увеличат усилията си за защита на

...
Минните компании трябва да увеличат усилията си за защита на
Коментари Харесай

Миньорите трябва да защитават околната среда или да се изправят пред заплаха за проектите за зелен превключвател

Минните компании би трябвало да усилят напъните си за отбрана на околната среда или ще бъдат блокирани от създаването на доставките на метал, нужен за световния преход към чиста сила, един от висшите ръководители на бранша предизвестиха.

Джонатан Прайс, основен изпълнителен шеф на Teck Resources, една от най-големите минни групи в Канада, сподели, че държавното управление и локалната съпротива против мини за медна, литиева и желязна руда ще набъбнат, в случай че промишлеността не се усъвършенства неговият връх.

„ Ресурсният шовинизъм е риск за енергийния преход, тъй като би трябвало да насърчаваме вложенията в нови мини и нов потенциал за бъдещето, в случай че желаеме да отговорим на търсенето, което виждаме напред “, той сподели пред Financial Times.

Възприемането на нездравословното влияние на промишлеността върху природата подтикна някои държавни управления да поемат по-голям надзор върху ресурсите, наричано ресурсен шовинизъм, който опонира на ползите на мултинационалните минни групи.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР