Министрите от кабинета Денков-Габриел одобриха закупуването на бойни машини Страйкър.

...
Министрите от кабинета Денков-Габриел одобриха закупуването на бойни машини Страйкър.
Коментари Харесай

Държавата се тресе! Кабинетът одобри закупуването на бойни машини „Страйкър“ от САЩ

Министрите от кабинета „ Денков-Габриел ” утвърдиха закупуването на бойни машини „ Страйкър ”. Това стана на днешното съвещание по предложение на военния министър Тодор Тагарев, предава Нова.
Министрите утвърдиха план на интернационален контракт BU-B-UCP „ Придобиване на бойни машини Страйкър “ по Програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби и за упълномощаване на длъжностно лице, след приемане от Народното събрание на Проект за капиталов разход „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “, да организира договаряния и подпише контракта при изискванията на следваща ратификация.
Очакването е с този контракт да се разреши в къс период да се преодолее част от недостига от качества в Сухопътни войски.
Съгласно Закона за интернационалните контракти на България този план на интернационален контракт би трябвало да бъде утвърден от Правителството и да бъде упълномощено несъмнено длъжностно лице за неговото сключване от страна на България. Предвижда се следващо одобрение на контракта от Народното събрание, което е изискване за влизането му в действие.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР