Министрите на външните работи на страните от НАТО отбелязаха 75-ата

...
Министрите на външните работи на страните от НАТО отбелязаха 75-ата
Коментари Харесай

Външните министри от НАТО отбелязаха 75-ата годишнина на алианса

Министрите на външните работи на страните от НАТО означиха 75-ата годишнина от основаването на алианса със флагове, торта и маршове, а генералният секретар подсети на Съединените щати, че те се нуждаят от съдружниците си повече от всеки път, защото войната в Украйна навлиза в третата си година. 32-те страни членки на се споразумяха да стартират да възнамеряват по-голяма роля в координирането на военната помощ за Украйна, с цел да ѝ оказват помощ да се бори с Русия в най-големия спор в Европа след Втората международна война.
Имаме огромната привилегия да забележим нашия организационен контракт за първи път при нас в централата на НАТО. Той е тъкмо пред мен тук, можете да го разгледате по-късно. Никога до момента един документ с толкоз малко думи не е означавал толкоз доста за милиони хора. Той ни е донесъл сигурност и разцвет.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

Министрите от НАТО се споразумяха да стартират да възнамеряват по-голяма роля на алианса в координирането на помощта за сигурността и образованието на Украйна. Според предлагането на Столтенберг НАТО ще поеме работата, осъществявана от ръководената от Вашингтон коалиция, известна като " Рамщайн ". Това ще се случи частично с цел да се защищити от вероятно понижаване на поддръжката от страна на Съединените щати, в случай че Доналд Тръмп се върне в Белия дом. Министрите ще се срещнат и с украинския външен министър Дмитро Кулеба. Той съобщи, че ще упорства пред тях да дават повече системи за противовъздушна защита " Пейтриът ".
Не желая да скапвам празненството, само че главното ми обръщение през днешния ден ще бъде " Пейтриътс ". Защото спасяването на живота на украинците, спасяването на украинската стопанска система и спасяването на украинските градове зависи от съществуването на тези и други системи за противовъздушна защита в Украйна.
Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна

На собствен ред Русия съобщи, че НАТО се е върнал към метода на мислене от времето на Студената война. Говорителката на Министерството на външните работи Мария Захарова сподели пред кореспонденти, че алианса няма място в " многополюсния свят ", който Москва твърди, че се стреми да построи, с цел да постави изтъквам завършек на американското владичество.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР