Министрите на външните работи и на отбраната на ЕС одобриха

...
Министрите на външните работи и на отбраната на ЕС одобриха
Коментари Харесай

ЕС одобри създаването на собствени Сили за бързо реагиране

Министрите на външните работи и на защитата на Европейски Съюз утвърдиха първата в историята идея за защита на Европейски Съюз - " Стратегическият компас на Европейски Съюз ", оповестиха интернационалните информационни организации.

В нея е заложено и основаването на лични сили за бързо реагиране с бройка до 5000 души. Според добре осведомени високопоставени дипломатически източници,  окончателното приемане на тази идея ще стане на срещата на върха на Европейски Съюз на 24-25 март.

По-рано белгийският министър председател Александър де Кру означи в изявление за локалния вестник Le Soir, че Европейският съюз ще сътвори своя лична войска, само че не незабавно. „ Надявам се, само че не съм доверчив и си давам сметка, че ще е нужно време “, изясни министър председателят.

Той акцентира, че сходно решение на Европейски Съюз няма да опонира на активността на НАТО и ще разреши по-ефективно образуване на сигурността в района. „ Това е тандем, а тандемът върви кара по-добре, педалите се въртят от двама. Засега ние в Европа не вършим задоволително. Става дума за бюджета (б.р. за отбрана), само че и за обстоятелството, че не сме задоволително интегрирани “, добави де Кру.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР