Министрите на отбраната на страните от НАТО одобриха днес изпращането

...
Министрите на отбраната на страните от НАТО одобриха днес изпращането
Коментари Харесай

НАТО одобри изпращането на френски батальон в Румъния

Министрите на защитата на страните от НАТО утвърдиха през днешния ден изпращането на батальон в Румъния, заяви на конференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Той посочи, че в идващите седмици военното командване на алианса ще реши дали има нужда от в допълнение укрепване по източния фланг.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 397
НАТО остава в подготвеност за разговор с Москва, към момента не е късно Русия да отстъпи от пропастта на спора, добави Столтенберг във връзка напрежението към Украйна. НАТО не е опасност за Русия, съобщи Столтенберг.

Нямаме желание да разполагаме нападателни системи в Украйна, добави той. По неговите думи съветската страна е сложила ултиматум с дейностите си и е отправила закани към непознати страни. Затова в отрбанителен проект усилваме наличието на изток и обмисляме да го повишим в допълнение и дълготрайно, разясни Столтенберг.

Той посочи, че сходно укрепване няма да бъде напълно като разполагането на интернационалните батальони в Балтийските страни. Генералният секретар съобщи, че към този момент не се вижда евакуиране на съветските военни сили, струпани по украинската граница. Той изрази вяра това да се промени.

В общо изказване министрите от НАТО през днешния ден показват, че с изключение на разполагането на спомагателни сили по източния фланг, алиансът е повишил готовността на своите войски. Тези ограничения са защитни, съразмерни и не водят до задълбочаване (на конфликта), прибавят те. Министрите допълват, че действието на член 5 от Вашингтонския контракт остава непоклатимо и че страните от НАТО са обединени в взаимната защита.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 397  Министерство на външните работи: България непроменяемо поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна Министерство на външните работи: България непроменяемо поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна  Калоян Икономов от Политическа партия: Има проблеми с финансирането на армията ни Калоян Икономов от Политическа партия: Има проблеми с финансирането на армията ни  Матеуш Моравецки: Полша се готви да приема украински бежанци Матеуш Моравецки: Полша се готви да приема украински бежанци
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР