Министрите на отбраната на страните членки на НАТО провеждат днес

...
Министрите на отбраната на страните членки на НАТО провеждат днес
Коментари Харесай

Звездни войни! В НАТО обсъждат заплахите в космоса

Министрите на защитата на страните членки на НАТО организират през днешния ден среща, на която разискват заканите в космоса, финансите на алианса и битката с Ковид-19, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Очаква се на срещата министрите да вземат решение за основаването на нов галактически център във въздушното командване на алианса в Рамщайн, Югозападна Германия.

Новият център ще бъде употребен за даване на галактическа поддръжка за интервенциите на НАТО, шерване на информация и съгласуване на нашите действия, съобщи през вчерашния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

В първи ден от срещата министрите ще обсъдят по какъв начин да продължи битката на алианса с пандемията от Ковид-19. Някои страни желаеха помощ от НАТО при снабдяването с респиратори.

" Всички армии от НАТО не престават да играят основна роля при подпомагането на напъните на цивилните (за битка с пандемията), а съдружниците си оказват помощ между тях, като основават полеви лечебни заведения и транспортират пациенти ", посочи Столтенберг.

Министрите ще обсъдят и шерването на финансовото задължение в алианса. През последните години Съединените щати упорстват останалите страни членки да способстват повече за общия бюджет, отбелязва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР