Министрите на отбраната на САЩ и Великобритания Лойд Остин и

...
Министрите на отбраната на САЩ и Великобритания Лойд Остин и
Коментари Харесай

Министрите на отбранат на САЩ и Великобритания обсъдиха доставката на оръжия за Украйна

Министрите на защитата на Съединени американски щати и Англия Лойд Остин и Бен Уолъс са разискали взаимните старания в областта на защитата за поддръжка на Украйна. Това се споделя в формалното изказване на Пентагона след диалог сред двамата министри, предава Укринформ .

" Страните разискаха настоящите старания за поддръжка на Украйна, по-специално посредством даване на помощ за сигурността “, се споделя в документа.

В същото време се акцентира, че министърът на защитата на Съединени американски щати е оценил високо поредната помощ за Украйна от Обединеното кралство.

Пентагонът означи също, че и двамата министри чакат с неспокойствие срещата си в Европа през идващите седмици, както и задълбочаване на " специфичните връзки “ сред Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Както писа организация " Фокус “ по-рано, съгласно Sky News държавното управление на Обединеното кралство обмисля доставката на Украйна на танкове Challenger 2. Ако формален Лондон вземе това решение, Англия ще бъде първата страна, която ще отговори на настояването на украинските водачи да оборудва въоръжените сили на Украйна с мощни западни танкове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР