Министрите на отбраната на НАТО ще приемат днес стратегията на

...
Министрите на отбраната на НАТО ще приемат днес стратегията на
Коментари Харесай

НАТО: Стратегия за изкуствения интелект и фонд за военни иновации за 1 млрд. евро

Министрите на защитата на НАТО ще одобряват през днешния ден тактиката на алианса по отношение на изкуствения разсъдък и ще разгласят основаването на фонд за военни нововъведения на стойност 1 милиард евро. Това разгласи генералният секретар Йенс Столтенберг при идването си на срещата на военните министри в Брюксел.

„ Министрите на защитата ще одобряват първата тактика на НАТО за изкуствения разсъдък и ще разгласят основаването на иновационен фонд на алианса на стойност 1 милиард евро ”, съобщи той.
 Песков за разрива с НАТО: Тангото не е уединен танц Песков за разрива с НАТО: Тангото не е уединен танц
Действията на НАТО по отношение на Русия доведоха до неизбежното одобряване на обстановката в двустранните връзки от положение де факто в де...

Съгласно документите, иновационният фонд ще се употребява за даване на грантове за активизиране на създаването на нови технологии и на технологии с двойно предопределение.

НАТО има намерение да форсира основаването на мрежата от софтуерни центрове DIANA, които ще се занимават с търсене на военно приложение на цивилни технологии, разработвани в страните от алианса.

Участниците в срещата ще обсъдят галактическите благоприятни условия на НАТО, които сега са лимитирани до средства за връзка, разузнаване и наблюдаване. По думите на Столтенберг, НАТО не има намерение да извежда оръжия в космоса, само че не може да подсигурява, че това няма да направи някоя от страните членки.

Министрите ще създадат оценка на риска, който може да съставляват съветските хиперзвукови ракети, за чието прихващане страните от НАТО не имат средства.
 Русия прекрати работата на непрекъснатата си задача в НАТО Русия прекрати работата на непрекъснатата си задача в НАТО
Русия ще прекрати работата на непрекъснатата си задача в НАТО от началото на ноември след решението на Северноатлантическия алианс да от...

На срещата в Брюксел би трябвало да бъде признат и световният проект за защита на Европа, в чиито рамки страните ще съгласуват „ новите цели за основаване на военни благоприятни условия ”. Това значи, че всяка страна от НАТО ще би трябвало да поеме съответен ангажимент за закупуване на избран тип въоръжение за избрана сума. Тази задача се вписва в правилото за годишно увеличение на военните разноски от страните от НАТО, за който непрекъснато упорстват Съединени американски щати. Вашингтон е главният експортьор на оръжия, както нови, по този начин и използвани, за европейските съдружници.

По информация на организация Ройтерс, военните министри би трябвало да одобрят през днешния ден и специфичен проект за противопоставяне при вероятно нахлуване от страна на Русия. В НАТО остават твърдо решени да работят по сдържането на Москва, без значение от обстоятелството, че в този момент алиансът обръща повече внимание на Китай.

Агенцията отбелязва, че въпросният проект планува опция да се реагира на „ всяка едновременна офанзива в районите на Балтийско и Черно море “, в това число с евентуалната приложимост на нуклеарни оръжия, киберсредства и галактически системи.

Според източника, в случай че има подобен огромен спор, той ще изисква дейности в цялата зона на осъществяване на интервенцията. Различни събития могат да се случат по едно и също време, което изисква цялостна подготовка, счита той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР