Министрите на финансите на Европейския съюз се обединиха около общите

...
Министрите на финансите на Европейския съюз се обединиха около общите
Коментари Харесай

ЕС постигна съгласие по новите правила за дълговете на страните членки

Министрите на финансите на Европейския съюз се сплотиха към общите правила на промяната на европейските фискални правила, с цел да ги приведат в сходство с икономическите действителности след пандемията, само че в документ се показва, че към момента не са контрактувани значими детайлности, съобщи " Ройтерс ", представена от БНР.

Проектозаключенията от срещата на 27-те финансови министри на Европейски Съюз демонстрираха, че страните от Европейски Съюз поддържат огромна част от предлагането на Европейската комисия, показано през ноември предходната година, само че практическото му използване към момента е предизвикателство.

Съгласно предлагането съществуващото ограничаване на Европейски Съюз от 3% от Брутният вътрешен продукт за бюджетния недостиг и 60% от Брутният вътрешен продукт за дълга ще остане непроменено.

Правителствата с по-висок дълг ще договарят с Комисията самостоятелни проекти за понижаване на дълга, свързани с промени и вложения, като се отклоняват от универсалното предписание за годишно понижаване на дълга с 1/20 от превишението над 60% от Брутният вътрешен продукт.

Поради обстоятелството, че доста страни от Европейски Съюз имат дълг, който доста надвишава лимита на Европейски Съюз, те ще разполагат с интервал от четири до седем години, с цел да го понижат, който ще бъде контрактуван с Комисията въз основа на разбор на Комисията за устойчивостта на дълга.

Дългът ще понижава последователно посредством ограничавания, избрани за годишните чисти първоначални разноски - разноски, които изключват еднократните доходи, лихвите или разноските за циклична безработица - които държавното управление управлява директно.

Това би било усъвършенстване спрямо ненаблюдаемия и предразположен на преразглеждане систематичен недостиг, който е в центъра на вниманието в този момент и който финансовите министри мощно не харесват.

В случай на разтърсвания в стопанската система, които са отвън пълномощията на обещано държавно управление, ще има " уговорка за дерогация ", която ще му разреши краткотрайно отклоняване от контрактуваното съглашение за понижаване на дълга, макар че то ще би трябвало да бъде утвърдено от другите държавни управления.

Макар че финансовите министри на Европейски Съюз са единомислещи по тези въпроси, има и доста други, по които те не са съгласни.

Основното от тях е методологията на разбора на Комисията за устойчивостта на дълга, от който зависи огромна част от договорката за понижаване на дълга и който би лимитирал пълномощията на държавното управление да взема заеми и да прави разноски.

Също толкоз спорен е въпросът дали би трябвало да има някакви числови критерии за понижаване на дълга, които да са общи за всички страни, даже в случай че те договарят самостоятелни пътища, и в случай че да, какви да бъдат те.

Други открити въпроси включват условията на новата рамка към тези страни, които нямат съществени проблеми с дълга, по какъв начин да се дефинира съвкупността от разноски, по кое време тъкмо обещано държавно управление би трябвало да получи повече време за понижаване на дълга и по какъв начин да се ползват контрактуваните проекти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР