Министрите на финансите и централните банкери на страните от Г-20

...
Министрите на финансите и централните банкери на страните от Г-20
Коментари Харесай

Финансовите министри от Г-20 обсъждат криптовалутите

Министрите на финансите и централните банкери на страните от Г-20 се събират през днешния ден в столицата на Аржентина и съществена тематика на диалозите ще е потребността от контрол и регулации на криптовалутите, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс и ТАСС. Заседанието е двудневно и е част от подготовката за срещата на върха на Г-20, планувана за края на ноември 2018 година

Финансистите от страните от Г-20 се чака да призоват интернационалните стандартизиращи организации към по-силен контрол на криптоактивите и да оценят нуждата от многостранен отговор, защото в избран миг те биха могли да застрашат финансовата непоклатимост.

Това се показва в проектокомюнике от срещата, с което Ройтерс разполага.

Технологичните нововъведения зад криптовалутите имат капацитета да подобрят успеваемостта и свързаността на финансовата система, показват финансовите водачи.

" Криптовалутите обаче основават проблеми при отбраната на потребителите и вложителите и крият риск от заобикаляне на данъчните закони, пране на пари и финансирането на тероризма. В избран миг те могат да доведат до затруднения за финансовата непоклатимост ", написа в плана на документа, в който би трябвало да завършат диалозите.

" Министрите ще обсъдят рисковете, които заплашват или могат да застрашат стопанската система на международно ниво. Ще бъдат извършени и двустранни срещи. Предполагам, че ще се приказва на тази тематика ", сподели вицепрезидентът на институцията Демиан Рейдел, запитан дали ще бъде обсъждан въпросът за американските мита върху вноса на стомана и алуминий.

Решението на президента Доналд Тръмп за въвеждане на вносни мита от 25 % за стоманата и 10 % за алуминия провокират напрежение в това число и в Европейски Съюз, макар че Тръмп анонсира, че от правилото ще има и изключения.

Първи в изключенията попаднаха Канада и Мексико. Европейски Съюз упорства за същото във връзка с целия съюз, освен на обособени страни членки. В отговор на желанията на Тръмп Европейската комисия пусна в петък лист с американски артикули, които могат да бъдат обложени с мита. След тях са дънките, бърбънът, тютюнът, царевицата и боровинките.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР