Министрите на енергетиката на страните членки на Европейския съюз ще

...
Министрите на енергетиката на страните членки на Европейския съюз ще
Коментари Харесай

Министрите на енергетиката от ЕС се събират на извънредна среща заради плащането на газа с рубли

Министрите на енергетиката на страните членки на Европейския съюз ще се съберат на изключително съвещание идния понеделник поради, както оповестяват организациите " Ройтерс " и Агенция Франс Прес, объркването в Съюза дали разплащането за съветския газ по метода, за който упорства Москва, е нарушаване на наложените европейски наказания или не.

Агенция Франс Прес показва, че съгласно Еврокомисията отварянето на сметки " Газпромбанк " в рубли би било нарушаване. Според немския министър на стопанската система Роберт Хабек обаче това не е по този начин.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц също разяснява тематиката от Токио, където е на посещаване, само че от кардиналното му изявление не стана ясно дали и Германия би рискувала Русия да ѝ спре газа идния месец поради метода на разплащане:

" Дали съветското държавно управление ще вземе решение по този въпрос и какво ще бъде то, можем единствено да спекулираме, само че би трябвало да сме подготвени за сходна стъпка. И както към този момент споделих, ние започнахме подготовка за сходно развиване още преди войната, знаем какво би трябвало да бъде свършено и тъкмо това вършим ", сподели Шолц./ БНР
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР